Ziua Naţională fără Tutun, marcată de Centrul Antidrog Olt

0
163

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA)Olt,  a marcat Ziua Naţională fără Tutun, prin organizarea, la nivelul județului Olt, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, menite a atrage atenția asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Astfel, în perioada 14 – 15 noiembrie 2018, au fost organizate, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt, activități de marcare a Zilei Naţionale Fără Tutun în mai multe unităţi de învățământ din Slatina. Totodată, membrii comunităţii locale din municipiul Slatina şi cititorii Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” au fost informaţi despre semnificaţia Zilei Naţionale Fără Tutun-15 noiembrie 2018, prin distribuirea de materiale informative cu privire la efectele nocive asociate fumatului.

Anul acesta, Ziua Naţională Fără Tutun, are ca temă: Tutunul distruge inimi. Alege sănătatea! și este dedicată asocierii între consumul tutunului şi bolile cardiovasculare, activitățile propunându-și conştientizarea asupra: legăturii între consumul tutunului și bolile cardiovasculare, incluzând infarctul, care în acest moment reprezintă cauza principală a mortalității; activităților fezabile și măsurilor pe care instituțiile guvernamentale și populația le pot demara pentru a reduce riscul asocierii între consumul de tutun și riscurile asupra sănătății inimii.

Obiectivele campaniei de marcare a Zilei Naţionale Fără Tutun 2018 îşi propun să sublinieze legătura dintre consumul de tutun și bolile cardiovasculare, să crească gradul de conștientizare naţională privind  riscurile bolilor cardiovasculare ale consumatorilor activi și pasivi şi să creeze oportunități de promovare a sănătății inimii, prin protejarea oamenilor de produsele din tutun.