Centrul Militar Judeţean Olt recrutează candidaţi pentru şcolile militare

0
1610

Ministerul Apărării Naționale desfășoară prin Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Județean (CMJ) Olt, activitatea de recrutare a tinerilor candidați, băieți și fete absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenți ai învățământului liceal, în vederea școlarizării în instituțiile militare de învățământ. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

 Potrivit șefului Biroului Informare-Recrutare din cadrul CMJ Olt, lt.col. Adrian Țurlea pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor trebui să parcurgă următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar de Urgențe Craiova); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia și participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, a precizat lt.col. Adrian Țurlea.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul/sectorul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr.29, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0249/431255 sau 0249/412031. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.