Cifre îngrijorătoare! Cât timp petrec copiii români pe telefoane și TV

2
134

Telefoanele, tabletele, televizoarele sau calculatoarele sunt nelipsite din casele noastre. Petrecem din ce în ce mai mult timp în fața lor, chiar ore întregi din zi, iar cel mai grav este că și copiii noștri fac la fel. Rezultatele unui studiu D&D Research arată că statul pe ecrane crește o dată cu vârsta.

Copiii din România cu vârste între 2 şi 5 ani petrec în medie 3 ore pe ecrane, fie ele telefoane, tablete, televizor sau calculator. La 9 ani, media de stat pe tabletă sau la calculator se apropie de 4 ore.

Copiii între 2-5 ani stau în medie 3h şi 4 minute pe ecrane (de orice fel: TV, tableta, calculator), iar copiii între 5-9 ani stau în medie 3h şi 54 minute pe ecrane.

Timpul petrecut de copii în faţa ecranelor poate scădea semnificativ, dacă părinţii reuşesc să stabilească şi să impună reguli legate de accesul la acestea, dacă le oferă alternative precum ieşitul afară şi dacă părinţii înşişi reduc timpul petrecut la TV/telefon în preajma copiilor, spune Anca Popescu, psiholog şi Qualitative Department D&D Research.

Psihologul avertizează că şi părinţii trebuie să îşi schimbe obiceiurile, dacă vor reducerea timpului petrecut de copii la ecrane, pentru că cei mici urmează frecvent exemplul adulţilor. Sfatul practic este ca părinţii să nu folosească televizorul ca zgomot de fond, ci să îl pornească doar când au nevoie, să lase deoparte device-urile mobile la masă sau în momentele în familie şi să nu introducă televizorul sau tableta în dormitor.

Aceasta atrage atenţia că schimbările trebuie făcute lent, cu reducerea pentru început a 15 minute pe zi din timpul alocat telefonului, de exemplu.

Sursa: www.capital.ro

 

2 COMENTARII

  1. Howdy! I could have sworn I’ve been to this site before but after going through many of the articles I realized
    it’s new to me. Anyways, I’m certainly happy I
    stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back often!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here