În Slatina, aerul nu este poluat

2
275

Monitorizarea calității aerului la nivelul județului Olt în perioada ianuarie-septembrie 2018 s-a realizat cu ajutorul instalațiilor de prelevare a poluanților gazoși și a pulberilor sedimentabile.

Monitorizarea calității aerului în municipiul Slatina s-a făcut continuu cu o stație automată ce face parte din rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), stație automată amplasată pe strada Dealul Grădiște.

În perioada 1.01.2018-30.09.2018 a fost înregistrată o singură depășire a valorii limite zilnice la particule în suspensie PM10 gravimetric (valoarea limită zilnică 50 µg/m³, media pe 24 ore) stabilită prin Legea nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, dar nu a fost cazul aplicării planului de acțiune pe termen scurt de către APM Olt întrucât nu a existat riscul de depășire a pragurilor de alertă prevăzute de Legea nr. 104/2011, lit. E, anexa 3. Pentru ceilalți indicatori monitorizați dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon, ozon, valorile înregistrate s-au situat sub limitele maxime admise stabilite prin Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

2 COMENTARII

    • Daca aerul nu este poluat in Slatina, care cantoneaza principalii agenti poluanti, cum ar fi poluarea mai mare pe o raza de 20 Km, pentru a iesi la pensie anticipat toti zarzavagiii Oltului. Nu va este bai rusine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here