Peste 2.700 de carduri europene de sănătate, eliberate de CAS Olt

0
96

De la începutul anului şi până în prezent Casa de Asigurari de Sănătate Olt a eliberat 2.705 carduri europene de sănătate.

Cele mai multe solicitări înregistrându-se în perioada de vară, respectiv 1.649 carduri, din care 602 carduri au fost eliberate în luna iunie, în iulie 665 iar în august 382. Începând cu luna septembrie numărul solicitărilor a început să scadă, astfel că în această luna au fost eliberate 206 carduri.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate se eliberează la cererea persoanei interesate pe baza  copiei actului de identitate – cartea de identitate respectiv  certificatul de nastere pentru minorii sub 14 ani și a documentului care atesta calitatea de asigurat. În momentul depunerii acestor documente, asiguratul va completa o cerere tip, prin care solicită eliberarea cardului.

Acesta se eliberează în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, are o valabilitate de 1an.

De ce trebuie să avem la noi cardul European de sănătate când călătorim în străinătate?

În situaţia în care asiguratul are nevoie de asistenţă medicală în ţara de destinaţie sau de tranzit, cardul European de sănătate dovedește calitatea de asigurat în România.

Acesta oferă asiguraţilor dreptul de a beneficia de servicii medicale de necesitate în perioada şederii temporare pe teritoriul unei ţări care este membră a Uniunii Europene.

Pe baza acestui card nu se pot solicita tratamente pentru afecţiunile pre-existente călătoriei în străinătate, ci numai pentru problemele de sănătate care apar în timpul sejurului.

De asemenea, cardul  nu acoperă situaţia în care deplasarea persoanei asigurate într-un alt stat membru UE are drept scop beneficierea de tratament medical.

Pe baza acestui card nu se pot solicita tratamente pentru afecţiunile pre-existente călătoriei în străinătate, ci numai pentru problemele de sănătate care apar în timpul sejurului.

Cardul european de asigurări sociale de sanatate este suportat exclusiv din FNUASS și este livrat (prin posta) asiguratului personal, nu se acceptă livrarea acestuia în cutia postala.

În cazul nerealizării livrării către asigurat a cardului, acesta va fi livrat la casa de asigurări de sănătate în termen de maxim 15 zile lucrătoare de la introducerea cererii de card în aplicaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here