Fii „Salvator din pasiune”!

0
106

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat în acestă perioadă o nouă campanie de recrutare pentru programul de voluntariat „Salvator din pasiune”.

Campania are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele pompierilor militari vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

În cele trei etape desfășurate în programului „Salvator din pasiune” s-au înscris 43 de voluntari din județul Olt, iar aceștia au obținut competențe de bază în acordarea primului ajutor calificat. Șase dintre aceștia au aboslvit „Cursul de prim ajutor calificat și descarcerare”, au dobândit calitatea de paramedic și participă la misiuni împreună cu echipajul SMURD.

Pentru a patra serie a programului „Salvator din pasiune” s-au înscris 13 voluntari, iar pregătirea acestora va începe în weekend-ul 13-14 octombrie, cu prelucrarea legislației în domeniul sănătății și securității în muncă. Ulterior, voluntarilor le vor fi prezentate noțiunile generale referitoare la activitatea ISU Olt și noțiunile de prim ajutor.” a declarat Sublocotenent Alin BĂSĂȘTEANU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here