14 metri cubi material lemnos, confiscați de polițiștii olteni

0
213

În cursul zilei de 10 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Olt – Serviciul Ordine Publică au acționat pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de material lemnos.

Astfel, polițiștii au depistat în trafic, pe raza comunei Pleșoiu, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.

În urma inventarierii și cubării materialului lemnos, s-a constatat faptul că un bărbat, din comuna Breaza, județul Suceava, transporta cu un ansamblu de vehicule cantitatea de 14,28 mc. cherestea răşinoase, în plus faţă de cantitatea de 42,46 mc, înscrisă în avizul de însoţire.

Cheresteaua transportată aparţine unei societăți comerciale din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava. Aceasta  fost sancţionată contravenţional pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.” a declarat Alexandra Dicu, inspector principal de poliție Olt.

Totodată, diferența de 14,28 mc material lemnos, care nu a corespuns cantității precizate în documentele de însoțire a mărfii, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here