Mare atenție la gripă!

0
206

Odată cu debutul lunii octombrie 2018, a început și perioada de supraveghere a gripei, ARI și SARI pentru sezonul 2018-2019.

Culegerea datelor  se face cu ritmicitate săptămânală, în fiecare zi de luni, până la orele 13:00, de la toți furnizorii de servicii medicale de la nivelul judului Olt.

Prima raportare se va face luni, 08 octombrie 2018.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, D.S.P. – Olt recomandă:

-Evitarea zonelor aglomerate;

-Evitarea  contactului cu persoane bolnave;

-Evitarea  expunerilor  in zonele aglomerate, cat si in perioadele  cu schimbari bruste de temperatura;

-Folosirea batistei de unica utilizare;

-Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;

-Adaptarea unei tinute  vestimentare adecvate sezonului.

Vaccinarea antigripala ramane cea mai sigura si eficienta masura profilactica.” se arată în comunicatul remis de D.S.P Olt.

Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficientei umane; gravide; medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar; persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistența medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt; Acestea sunt grupele populaționale considerate de risc și pentru care Organizatia Mondiala a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală.

Pentru desfașurarea campaniei de vaccinare, sezon 2018-2019, D.S.P. Olt a catagrafiat  30.300 persoane, considerate la risc și pentru care O.M.S. recomandă vaccinare antigripală.” mai este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here