Aproximativ 400 de olteni mușcați de căpușe

0
76

Potrivit datelor furnizate de Direcției de Sănătate Publică  Olt, în acest an, 390 de olteni au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal, fiind mușcați de căpușe. Dintre aceștia, la 11 persoane a fost confirmată boala Lyme.

Ce este boala Lyme și cum se manifestă?

Boala Lyme (numită şi borelioza Lyme) este cauzată de o bacterie. Căpuşele se infectează hrănindu-se cu insecte ce au sângele infectat de bacterie. Simptomele tipice includ febră, dureri de cap, oboseală şi o erupţie caracteristică la nivelul pielii. Această erupție apare la aproximativ 60-80% dintre persoanele infectate, pornind de la nivelul muşcăturii. Erupţia apare în decurs de 3-30 de zile de la muşcătură. O particularitate a erupţiei este aceea că se răspândeşte în câteva zile.

Nu există vaccin nici pentru această boală, dar se poate trata, ca şi babesioza, cu ajutorul antibioticelor. Netratată, aceasta se răspândeşte la nivelul inimii şi a sistemului nervos central. Cea mai bună metodă de prevenire a bolii Lyme este aceea de a îndepărta cât mai repede cu putinţă căpuşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here