Vești proaste pentru angajați: este vorba despre plata concediului medical! S-a dat lege, toată lumea este afectată

0
1497

Vești proaste pentru angajații români: decontarea concediului medical este pus sub semnul întrebării.

Semnalul de alarmă a fost tras de avocatul Gheorghe Piperea, care precizează că articolul 75 din Codul Fiscal a fost abrogat. Acest articol prevedea ca fiscul sa deducă CASS-ul la momentul emiterii deciziei de regularizare a sanătătii.

Prin abrogarea articolului 75 această cheltuiala nu mai este deductibilă. Iată declarația avocatului Gheorghe Piperea:

„Avocatul precizează că art 75 din Codul Fiscal, care dispunea că deductibilitatea CASS se acordă de către Fisc la momentul emiterii Deciziei de regularizare a sănătatii, a fost abrogat, de unde posibila concluzie că aceasta cheltuiala nu ar mai fi deductibila, „ceea ce ar fi un dezastru”.

„Concret, Codul Fiscal prevedea că angajatorul plateşte concediul medical salariatului, urmand ca la regularizare, Casa de Sanatate sau, mai nou, Fiscul sa-i deconteze cheltuiala. Adica, angajatorul plătea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, suma care i se scadea din contribuțiile la sănătate pe care le plătea luna următoare.

„Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai decontează angajatorului, punându-se sub semnul întrebării achitarea către angajat a sumei aferente concediului medical”, a declarat Gheorghe Piperea.

Sursa: kanald.ro