Situație fără precedent în Olt. Zeci de președinți ai secțiilor de votare s-au retras, înainte de referendum

0
896

Val de retrageri ale preşedinţilor de secţii de votare din Olt de la referendumul din 6-7 octombrie. Peste 50 din cei aproximativ 380 de preşedinţi de secţii din judeţ au înaintat cereri de retragere din funcție.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecător Florentina Stana, în numai două zile, respectiv pe 28 septembrie și 1 octombrie, nu mai puțin de  52 de experți electorali au renunțat la șefia secțiilor de votare. Deja  Tribunalul Olt a început  procesul de înlocuire a celor care au renunțat la funcție. Cei care au înaintat cereri de retragere au invocat motive personale şi medicale. Pe 6 și 7 octombrie în judeţul Olt vor fi organizate două referendumuri, cel naţional, pentru redefinirea familiei, şi cel judeţean, pentru atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Potrivit prefectului județului Olt, Silviu Neacșu, la nivelul județului, pentru cele două referendumuri, vor fi amenajate 379 de secții de votare. Numărul de buletine de vot care urmează să fie tipărite va fi dat de numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente la care se adaugă 10%.