Investiții de 200 miliarde ROL la Spitalul Județean de Urgență Slatina

0
447

Aleșii județeni au aprobat în ultima ședință ordinară de la sfârșitul lunii septembrie documentațiile tehnico-ecomonice pentru două mari proiecte ce se vor derula la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina. Este vorba despre construcția unei pasarele de legătură între Corpul Central şi Blocul Medical şi reabilitatrea Corpului Central al unității sanitare.

În acest an Consiliul Județean Olt a investit aproximativ 20 de milioane RON (200 miliarde ROL) la cea mai mare unitate sanitară din județ. Jumătate din suma alocată de forul județean a fost destinată achiziției de aparatură medicală de ultimă generație, iar restul de bani a mers către reabilitarea și modernizarea spitalului. Numai în ultima perioadă au fost semnate două contracte care vizează reabilitare și modernizare infrastructurii spitalicești. Este vorba despre Creșa numărul I, de pe strada Toamnei unde va fi relocată Secţia de Psihiatrie şi modernizarea şi reabilitarea Blocului Medical. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, susține că, valoarea investițiilor derulate la SJU Slatina în acest an este dublă față de cea de anul trecut.

Avem lucrări în Secţia Medicală şi în Creşa nr. 1, pentru a muta acolo Secţia de Psihiatrie de pe strada Drăgăneşti. În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-au investit aproximativ 20 de milioane lei, zece milioane pentru aparatură medicală, mare parte din ea a fost achiziţionată, cealaltă parte fiind în procedură şi am promisiunea managerului că până la finalul anului aceasta va fi achiziţionată, celelalte zece milioane fiind investite în reabilitări şi modernizări ale unor clădiri de la spital. Aici vorbim de terminarea Neonatologiei şi Pediatriei, patru etaje unde deja este totul funcţional, Secţia Medicală unde deja s-au apucat de reabilitat, Creşa nr. 1 unde urmează să mutăm Psihiatria şi terminarea Ambulatoriului de la Drăgăneşti Olt, pentru că, aşa cum ştiţi, l-am promis cetăţenilor de acolo după închiderea spitalului orăşănesc şi sperăm ca în cel mult două săptămâni să avem recepţia finală şi să mergem, împreună cu dumneavoastră, să vedem ce a rezultat în urma reabilitării acelui ambulatoriu. Sumele alocate pentru investiţii la spital sunt duble faţă de anul trecut”, a declarat șeful administrației județene.

Ilie Bîzoi