Compania de Autostrazi a ales doua firme care sa construiasca drumul expres de la Craiova la Slatina. Iată care sunt

0
1384

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni, in timpul unei vizite la fabrica Avioane Craiova SA, ca au fost desemnati constructorii primelor doua tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitesti, cu o lungime totala de 58 de kilometri.

Dupa ce vor fi construite si date in folosinta, cele doua sectoare de drum vor contribui la decongestionarea traficului intre orasele Bals si Slatina. Mai multe detalii a oferit ministrul Transporturilor, Lucian Sova, aflat la Craiova alaturi de Viorica Dancila:

„Cele doua companii (castigatoare – n.red.) prezinta, spun eu, garantii ca lucrarile vor fi finalizate la timp. Vom traversa o perioada de 10 zile in care, potrivit noilor reglementari, pot fi depuse contestatii.

Incurajator e faptul ca cele depuse deja la CNSC au fost respinse, astfel incat n-ar trebui sa se prelungeasca. In iarna, cei doi antreprenori trebuie sa faca proiectare. Vrem sa inceapa lucrarile in zonele cele mai fierbinti, Bals si Slatina”, a spus Lucian Sova.

Pana la acest moment, nici Ministerul Transporturilor si nici Compania Nationala pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu au anuntat numele companiilor care ar urma sa construiasca drumul.

Cu toate acestea, societatile care vor construi loturile I si II din drumul expres Craiova-Pitesti sunt Tirrena Scavi Spa si S.C. Spedition UMB S.R.L.

Pana acum, Tirrena Scavi Spa a construit, printre altele, lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda si podul de la Gilau peste Somesul mic. In schimb, SC. Spedition UMB S.R.L., detinuta de familia omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, a construit sectorul de autostrada de la Gilau la Nadaselu si lucreaza, printre altele, la lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva.

Sursă: www.ziare.com