Ce categorie de bugetari va primi un spor salarial de 15%

0
1313

Este oficial! O hotărâre de Guvern a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial și aduce vești foarte bune pentru foarte mulți angajați. Este vorba despre un act normativ care stabilește un spor de 15% pentru anumiți bugetari. Acesta a intrat în vigoare în momentul publicării, respectiv în data de 25 septembrie 2018.

Astfel, de acest spor vor beneficia toate persoanele care lucrează la stat și care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat.

Spre deosebire de trecut, când, de acest spor beneficiau doar o categorie de persoane cu handicap, acum, nu se va ține cont de tipul handicapului.

Este vorba despre Hotărârea Guvernului nr. 751/2018 pentru stabilirea categoriilor de persoane cu handicap care beneficiază de un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare.

Aceasta a fost adoptată săptămâna trecută și a intrat în vigoare marți, 25 septembrie.

Sporul reprezintă 15% din salariul de bază, solda de funcție, salariul de funcție sau indemnizația de încadrare. Acesta se acordă pentru handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat și boli rare, scrie avocatnet.ro.

Până acum, de acest spor beneficiau doar persoanele nevăzătoare încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.

Sursa:bugetul.ro