Elevii bălșeni, instruiți de polițiști cum să nu devină victime ale infractorilor

0
239

Prevenirea conduitelor deviante în rândul minorilor cât și prevenirea victimizării acestora, formarea unei noi generații de tineri care să respingă activitățile ilicite și anturajele, constituie priorități ale compartimentului de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. În acest sens, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit luni cu elevii din Balș.

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Poliției orașului Balș și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și C.P.E.C.A Olt, au participat la 3 sesiuni de prevenire la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, Colegiul Tehnic „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Tehnic din orașului Balș. În cadrul acestor întâlniri polițiștii au oferit recomandări preventive atât elevilor, cât și cadrelor didactice, fiind prezentate materiale informative. Totodată, oamenii legii le-au vorbit despre răspunderea penală a minorului, protejarea datelor personale în mediul online și evitarea întâlnirilor cu persoane necunoscute, în vederea prevenirii delincvenței juvenile.

Reprezentanții IPJ Olt le recomandă tinerilor: să evite să dezvolte relații de prietenie cu diferite persoane cunoscute în afara școlii; să evite compania persoanelor violente, delincvente și conflictuale; să respingă propunerile cunoscuților de a participa la anumite „distracții” consum de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violențe verbale și fizice; să nu își rezolve un conflict prin violență și să apeleze la sprijinul celor care îi pot ajuta: părinți, profesori, polițiști.