– Caracal – Un Oraș Curat – – Natura nu ne cere să fim geniali, ajunge să fiim raționali! –

0
368

 “Actiunea de salubrizare si igenizare a municipiului Caracal desfasurata in data de 15.09.2018 a inregistrat un real success.

Multumim partenerilor nostrii pentru colaborare si participare cu resursele necesare, precum si voluntarilor implicati in desfasurarea evenimentului. Actiunea s-a desfasurat in conditii normale, participantii au curatat zonele alocate conform hartii deseurilor. Nu s-au inregistrat aspect negative legate de desfasurarea evenimentului.

Astazi ne-am unit cu totii pentru o cauza comuna realizand un mic gest pentru natura si implicit pentru sanatatea noastra. Speram sa fie un prim pas in actiuniile noastre viitoare legate de protejarea mediului inconjurator.
760 de voluntari au raspuns prezent actiunii noastre, un numar mult mai mare decat am estimat initial. Au fost colectate deseuri in cantitate de 800 de saci.

Deseurile au fost depozitate in punctele de colectare stabilite fiind ridicate de catre operatorul de salubritate, ADPP Caracal. Pe parcursul derularii evenimentului voluntarii au impartit flayere cu mesaje in scopul constientizarii cetatenilor municipiului cu privire la impactul depozitarii necomforme a deseurilor asupra mediului inconjurator. Impactul asupra populatiei a fost unul pozitiv, locuitorii fiind deschisi initiativei noastre. Pe parcursul derularii evenimentului, locuitorii au solidarizat cu voluntarii, alaturandu-se actiunii.

Unul dintre obiectivele proiectului a fost si identificarea potentialelor probleme legate de colectarea deseurilor. Astfel au fost identificate banci rupte, lipsa cosurilor de gunoi si depozitarea necorespunzatoare a deseurilor in diferite zone.

In perioada imediat urmatoare Primaria Municipiului Caracal va solutiona in mod corespunzator aspectele negative constatate.

Actiunea de ecologizare a fost un prim pas dintr-un lung sir de actiuni viitoare cu privire la pastrarea curateniei in orasul nostru si constientizarea populatiei asupra efectelor negative generate de neprotejarea mediului natural”, au transmis printr-un comunicat de presă organizatorii acțiunii desfășurată sâmbătă în municipiul Caracal

‘Trebuie sa recunosc ca ma declar multumit pentru ca la aceasta activitate au venit aproximativ 700 de persoane. Noi ne gandisem   ca putem sa strangem circa o suta, doua sute de voluntari.

Este o munca pe care oamenii as vrea sa o inteleaga ca aceasta este spre binele orasului nostru si sa constientizeze ca orice muc de tigare, orice dop de sticla, orice fel de ambalaj, in masura in care nu este aruncat intr-un cos de gunoi el va produce probleme mediului inconjurator.

Si acest lucru este adevarat, nu chiar la fiecare banca avem un cos de gunoi. Acest lucru este in atentia noastra si promit ca in cel mai scurt timp o sa mai punem cosuri de gunoi si bancute in oras.

Deasemenea oamenii as vrea sa constientizeze acest lucru si sa tina o hartiuta in mana sau un pachet de tigari gol si sa il arunce intr-un cos de gunoi. Este un mic efort pe care il putem face si sa gandim ca aceasta locatie face parte din noi, din mediul si locul in care traim.

Eu va spun ca ma declar multumit ca la aceasta actiune au venit oameni din toate inteprinderile si institutiile, de la multe societati private din orasul nostru. Acest lucru este unul foarte bun pentru ca este volunatriat.
Nu am obligat pe nimeni sa faca acest lucru, au venit si de la toate scolile.

O sa mai facem astfel de actiuni, s-au impartit si flayere pentru a putea sa constientizam cetatenii sa realizeze ca este foarte important sa pastram curatenia in municipiul nostru.

Daca cineva isi inchipuie ca din banii din bugetul local se poate face aceasta curatenie, va spun ca se inseala pentru ca nu avem un buget foarte mare si depindem de noi toti sa mentinem un oras curat. Banii care sunt, hai sa-i folosim la asfaltari, la trotuare, la investitii pe care sa le facem in orasul nostru, sa ne fie si noua bine si sa traim asa cum trebuie sa traim”, a declarat Liviu Radu primarul municipiului Caracal.

Doru Tudor