Oltenii & Restu’ Lumii

1
913

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 11:00 a debutat ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Primarul Municipiului Slatina, Emil Moț, și-a primit invitații de onoare cu tradiționalele pâine, sare și praz. La acest eveniment au fost prezenți: Paul Stănescu, vicepremierul României, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, vicepreşedintele Virgil Delureanu, viceprimarul municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu, prefectul Silviu Neacşu, Siminica Mirea, Renică Diaconescu, Marius Iancu, Dan Ciocan și Alexandru Stănescu, dar și actorii Oana Sârbu, Andrei Duban, Vasile Murariu și Natașa Raab.

După primire, înalții oaspeți și invitați au încins o horă oltenească, intrând cu adevărat în spiritul sărbătorii.

Din cauza ploilor abundente din această vară, producția de vin a fost cam sărăcuță; asta ar putea fi explicația lipsei de vin din cănile pe care trebuiau să fie oferite șoferilor. Vinul a lipsit, cănile la fel, căci doar trei persoane au intrat în posesia darurilor deși pe o masă erau pregătite pe puțin douăzeci de astfel de cadouri, în timp ce pașapoartele de oltean s-au făcut nevăzute, s-or fi pierdut pe undev ape drum, căci festivalul a avut deschiderea departe de centul orașului, la intrate în municipiu.

De la Podul Olt invitaţii s-au deplasat cu trăsuri trase de cai pe Esplanada din centrul Slatinei. Aici a fost inaugurat Târgul meşterilor populari tradiţionali şi producătorilor agroalimetari şi Mustăria „La căţaua leşinată”, unde s-a dat cep butoiului cu vin. În cele trei zile ale festivalului, pe Esplanadă se pot găsi produse de artizanat, produse agroalimentare, nelipsind nici în acest an micii, pastrama sau vinul fiert. Din programul manifestărilor nu vor lipsi expoziţiile de caricatură, parada portului popular, petrecerile şi spectacolele demonstrative cu ansamblurile folclorice, grupurile vocale şi tarafurile din judeţ şi cu cele ale etniilor invitate, lansările şi prezentările de carte, concursul de recitaluri dramatice, concursul de epigrame, expoziţia naţională de fotografie umoristică, spectacolele de umor, muzică şi caricatură.

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu am stiut ca Oprescu este ROM de nationalitate dar nu inteleg cum dracu Mot sa Facut ruda cu Oprescu. Am vazut pe esplanada cum Oprescu ii zicea cetateanului care spunea ceva normal in legatura cu toaletele ca ciocu mic pe limba lui si atunci am fost sigur ca Oprescu este Rom , bine dupa fata e simplu dar fata de ce a facut in Olt este normal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here