Începutul noului an școlar a adus încasări uriașe florarilor

0
117

Începutul noului an școlar a adus aglomerație la florariile din toată țara. Nici în Slatina situația nu a fost diferită, părinții, bunicii și elevii înghesuindu-se pentru a găsi buchetul perfect de flori. Încasările comerciantilor au crescut vizibil în această perioadă a anului, florariile primind comenzi de buchete și aranjamente florale, chiar cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

În ultimele zile, vânzătorii de flori din municipiul nostru şi-au făcut aprovizionarea, aducând produse proaspete şi cât mai aspectuoase, astfel încât vânzările să fie pe măsură. Deşi, luni dimineaţa cu greu puteai să-ţi faci loc printre clienţi, florarii spun că “începutul de an şcolar nu mai este ce era cândva. Clienții fie nu mai au bani pentru a cumpăra flori multe şi nici buchete scumpe, fie nu sunt dispuși să investească foarte mult în flori”.
Cu toate acestea, cei mai mulţi părinţi nu s-au uitat când a venit vorba de impresionarea cadrelor didactice, astfel că au cumpărat de la buchete cu trandafiri, până la aranjamente florale de sezon şi coşuleţe frumos colorate, astfel încât copiii să facă impresie bună în prima zi de şcoală.
Chiar dacă, din spusele florarilor, vânzările la flori scad de la un an la altul, ziua începutului de an şcolar aduce un profit de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi normală de peste an.

Chiar dacă cererea a crescut, nici creșterea prețurilor nu s-a lasat așteptata. Dacă până acum prețul unui fir de trandafir era de șapte lei, la început de an școlar, acesta a ajuns să fie de 11 sau 12 lei. Astfel, cei mai pretentiosi clienti au cheltuit și peste o sută de lei pentru a fi siguri că, în prima zi de școala, copiii lor vor ieși în evidență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here