Slătinenii merg la Biserică, de sărbători

1
321

Sâmbătă, 8 septembrie, este sărbătorită Sfânta Maria Mică care reprezintă sărbătoarea nașterii Maicii Domnului. Nașterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Naşterea Maicii Domnului este considerată de Părinţii Bisericii drept momentul istoric în care a început mântuirea neamului omenesc din robia păcatului strămoşesc. Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să Se nască Fiul lui Dumnezeu.

Cu prilejul acestei sărbători, zeci de slătineni au decis să meargă la Biserica „Naşterea Maicii Domnului şi Pogorârea Sfântului Duh”, Biserica din lemn, de lângă Colegiul Naţional „Ion Minulescu” pentru a participa la hramul lăcaşului de cult. Curtea Bisericii a fost neîncăpătoare pentru cei prezenţi; bunici, părinţi şi copii, cu toţii au asistat în linişte la slujba ţinută de părintele Ionel Căpăţână.

Şi Mânăstirea Clocociov îşi are pe 8 septembrie hramul.

1 COMENTARIU

  1. Parinte Ionele, cat te-a costat articolul de mai sus? Ziaristul a uitata sa mentioneze ca ai ajuns preot in oras fara concurs, fara vechimea necesra, fara gradele preotesti care sa te recomande. Si daca ne aducem aminte, prima oara ai fost adus preot la biserica lui Corceagu, dar daca nu venea banutul , te-ai facut foc si para si in cateva luni,nu cinci ani cat zic regulamentele, ai fost transferat in munca si sudoarea bietului parinte Alexandru, pensionat prea devreme, la actuala biserica. Apropo, cat te-au costat transferurile ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here