Pulsor Scornicești

0
438

Dupa o incercare esuata in anul 2009 de a aduce la SC Pulsor SA Scornicesti firma Maxilex SRL,sa produca pe langa productia de baza si panouri fotovoltaice, datorita datoriilor accumulate Pulsor  a fost nevoita ca in toamna acelui an sa-si intrerupa activitatea de productie si persopnalul muncitor sa fie disponibilizat cu 8(opt)salarii compensatorii.

Activitatea de productie a fost reluata in anul 2010 cu un numar de 37 salariati.

Lipsa banilor de investitii se  datoreaza faptului ca pe parcursul anilor 2003-2009 societatea a fost nevoita sa achite salarii compensatorii de peste 1.000.000 EURO.

Lipsa investitiilor, schimbarea parcului auto de masini si utilaje agricole, concurenta neloiala a pieselor din import-China si India, la jumatatea pretului de productie al SC Pulsor SA Scornicesti, inchiderea majoritatii turnatoriilor de fonta, seriile mici de fabricatie si-au pus amprenta pe activitatea societatii astfel incat la sfarsitul lunii august 2018,aceasta activitate a fost intrerupta definitiv.

In tot acest timp conducerea operativa a societatii si actionariatul majoritar al societatii au facut eforturi pentru aducerea unui investitor strategic, astfel in anul 2011 a fost adusa la Scornicesti firma italiana Eucasting RO SRL Pitesti cu activitate de turnare de piese din aluminiu.

Firma Eucasting RO SRL Pitesti a cumparat o parte din activele societatii,banii incasati fiind folositi pentru achitarea salariilor compensatorii,creditului bancar si datoriilor la DGFP Olt.

Firma Eucasting RO SRL Pitesti s-a dezvoltat pe parcursul anilor 2011- 2017,ajungand la un numar de 260 salariati pe trei schimburi.

La finele anului 2017, Eucasting RO SRL Pitesti a vandut firma societatii elvetiene G.F. Casting Solutions care in prezent are un numar de peste 380 salariati, forta de munca fiind folosita din orasul Sornicesti si comunele invecinate.

Firma G.F. Casting Solutions toarna si prelucreaza piese pe masini cu comanda numerica ,majoritatea productiei mergand la export.

Faptul ca aceasta firma vrea sa-si dubleze activitatea de productie si sa  ajunga la un numar de 600 de salariati pana in anul 2020, a fost cea mai buna solutie pentru salvarea societatii si implicit a locurilor de munca din orasul Scornicesti, astfel ca actionariatul majoritar al societatii a luat decizia de a vinde activele societatii firmei G.F.Casting Solutions in urma a mai multor intalniri cu reprezentani din conducerea G.F.

Sumele de bani rezultate in urma vanzarii activelor, a masinilor unelte, a stocului de marfa, materiilor prime si materialelor in urma lichidarii societatii vor fi impartiti la numarul total de actiuni ale actionarilor astfel incat fiecare actionar v-a lua in mod egal bani pe actiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here