Vicepremierul Paul Stănescu: Miza violenţelor din Piaţa Victoriei, schimbarea Guvernului şi al doilea mandat pentru Iohannis

7
355

Vicepremierul Paul Stănescu a vorbit, sâmbătă, referindu-se la incidentele violente de la protestele din Piaţa Victoriei, despre „forţele oculte ale statului paralel”, el catalogând ceea ce s-a întâmplă drept „o bătălie” care face dintr-un „război ce va continua” şi a cărei miză este schimbarea Guvernului.
Vicepremierul Paul Stănescu a afirmat sâmbătă, la România TV, că mitingul diasporei a fost unul „neautorizat, dar foarte bine organizat”, catalogând manifestaţia drept „o bătălie între statul de drept reprezentat prin organele sale, organismele sale legale, şi tentacule ale statului paralel”, el susţinâd că miza acestuia este al doilea mandat de preşedinte al României pentru Klaus Iohannis.

Tot acest război a început, asta a fost o bătălie importantă, nu cred că a câştigat-o cineva. Dar războiul va continua, pentru că ce se vrea de fapt, care e ţinta? Demisia acestui Guvern. Un guvern care din punct de vedere economic şi social în toată această perioadă a făcut foarte multe lucruri. Chiar pot spune că se merge mai departe, (..)  Ne putem aştepta ca forţele oculte din această ţară care susţin statul paralel să meargă pe aceeaşi cheie, nu contează dacă mor oameni, dar acest guvern trebuie să cadă şi preşedintele Iohannis să aibă un al doilea mandat” a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat dacă Guvernul va rămâne în funcţie, Stănescu a evitat un răspuns tranşant, spunând că face „un singur apel – la calm şi la echilibru pentru toate părţile” şi că îndeamnă toate instituţiile statului şi forţele de ordine „să-şi facă datoria aşa cum trebuie pentru a apăra statul de drept şi valorile” acestuia.

El a mai spus că „Guvernul României trebuie să-şi facă datoria pentru că este un guvern ales prin cel mai democratic mijloc, votul, iar cei care protestează în această ţară pot să meargă la vot şi în 2020 votul să ne spună cine va conduce această ţară”.

Sursă: www.adevărul.ro

7 COMENTARII

 1. Diletantul si parvenitul de Paul Stănescu face confuzie dintre uz si abuz.Care stat paralel,coane Paulică?Poate statul mafiot condus de partidul stat PSD.Statul mafiot PSD este cel care își bate joc de noi. De viața noastră, de munca noastră,de banii noștri.De fapt,Paul Stănescu nu luptă pentru interesele României,ci luptă pentru păstrarea privilegiilor lui,ale neamurilor lui și ale găștii lui de hoți.
  Instigarea la ura,violență și diversiunea sunt reflexe vechi ale PSD (urmașul FSN) si ale Ministerului de Interne.Sa nu uităm manifestațiile antiguvernamentale din 13-15 iunie 1990.
  Atunci,oamenii lui Ion Iliescu au dat foc unui autobuz in Piața Universității,cu scopul vădit de a găsi un pretext pentru evacuarea manifestanților din Piața Universității. Atunci ministrul de interne era un general format si educat de comuniști,respectiv generalul Mihai Chițac,cel care in 1989 spunea; ,,La canaliile astea le trebuie revolutie? Lasă că le arătăm noi revolutie”, au fost cuvintele generalului Mihai Chitac, inainte de a deschide personal focul asupra a aproximativ o sută de oameni, dintre care mulți tineri și copii, aflati pe scarile Catedralei din Timisoara, in 1989. Nu trebuie să uităm: Gheorghe Diamandescu, şeful IGP în perioada 13-15 iunie 1990, raporta ministrului Chiţac “am dat foc autobuzelor, conform înţelegerii”. În 2001, când a fost audiat de către instanţa Curţii Supreme de Justţie, Diamandescu a spus că pe 12 iunie 1990 a realizat un plan de degajare a Pieţii Universităţii.
  Acum,dupa 28 ani de la manifestaţia antiguvernamentală din Piața Universității, același partid de sorginte comunistă PSD,prin slugile lui a incercat si încearcă ca să deturneze sensul adevărat al mitingului din Piata Victoriei. Diversiunile, jignirile si amenințările sunt un mod de viață in PSD.
  Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris sâmbătă, pe Facebook, că violenţele de la protestul de vineri din Piaţa Victoriei sunt o tentativă de lovitură de stat, iar responsabili sunt liderii opoziţiei în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis. Rădulescu i-a ameninţat pe protestatari: „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare”.

 2. ‘,,Ipoteza provocatorilor tocmiţi chiar de autorităţi este confirmată şi de un jandarm rezervist, care spune că forţele de ordine recurg adesea la o astfel de stratagemă, pentru a justifica, ulterior, intervenţia în forţă. „Sunt jandarm în rezervă… Ştiu ce înseamnă provocatori… adică jandarmi în civil puşi să facă asta“, este semnalul de alarmă bărbatului pe Facebook. Între timp, Parchetul Militar s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal după violenţele de vineri.’’
  Asadar,PSD sa inceteze cu minciunile,diversiunile si amenintarile,deoarece sunt destule dovezi care ne arata cine este autorul diversiunii.Dar ce este grav,este faptul ca presa locala este complice,deoarece sustine si incurajeaza acest partid stat(PSD) care se foloseste de institutiile statului impotriva romanilor.

 3. Victor Ponta susține că există un singur vinovat pentru ce s-a întâmplat în Piața Victoriei. Fostul lider al PSD arată către actuala conducere a partidului și menționează că incompetența Guvernului Dăncilă a dus la violențele care au făcut înconjurul lumii.

  „Cand un Guvern este incompetent si incapabil sa rezolve adevaratele probleme ale oamenilor si ale tarii – atunci recurge la violenta si la Propaganda absurd de mincinoasa!

 4. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România se află într-o „criză socială acută”, lansând ipoteza că cei care doresc „să îngenuncheze Justiţia şi lupta anticorupţie şi-au dorit o diversiune pentru a construi o tensiune nejustificată şi falsă în societate”.

 5. Lasa vrajeala nene.
  Unde e drumul express care il tot faceti de prin 2011?
  Lasa minciunile. Arata ca faceti ceva pntru judet nu decat sa latrati.
  Numai incompetenti.

 6. Tot mai multe indicii ca actiunea represiva si violentele de vineri au fost premeditate. La MAI au circulat mesaje despre un plan „vizat” de Liviu Dragnea
  Tot mai multe indicii ca actiunea represiva si violentele de vineri au fost premeditate. La MAI au circulat mesaje despre un plan „vizat” de Liviu Dragnea
  Foto: Hepta.ro

  Ceea ce s-a intamplat vineri, 10 august, in Piata Victoriei este efectul unui plan de compromitere a manifestatiei pasnice conceput de apropiati ai lui Liviu Dragnea si pus in aplicare de Jandarmerie si de cel putin 100 de huligani infiltrati printre protestatari.
  Sursa;Ziare.com

 7. Plângere penală împotriva deputatului PSD Cătălin Rădulescu, după declarațiile despre protestul din 10 august
  Plângere penală împotriva deputatului PSD Cătălin Rădulescu.
  Asociația ProDemocrația Club Brașov a depus o plângere penală împotriva deputatului PSD Cătălin Rădulescu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 206 și art. 368 Cod penal.

  Decizia vine în urma declarațiilor făcute sâmbătă, 11 august, de către deputatul Partidului Social Democrat, pe contul său de Facebook, care este considerat spațiu public, prin care instiga direct la violență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here