ALRO a înregistrat un profit net de 154 milioane RON în semestrul I al anului 2018

0
172

ALRO unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală, din Europa, după capacitate,a anunțat astăzi rezultatele financiare consolidate pentru prima jumătate a anului 2018. Grupul ALRO a înregistrat un profit net de 154 milioane RON în S1 2018, comparativ cu un profit net de 187 milioane RON realizat în S1 2017. Cifra de afaceri a Grupului a crescut în S1 2018 până la 1,56 miliarde RON, de la 1,38 miliarde RON înregistrat în S1 2017.

„Am continuat să ne consolidăm poziția pe piețele internaționale în prima jumătate a acestui an, concentrându-ne atât pe programul de investiții pentru a crește calitatea și gama de produse, cât și pe implementarea măsurilor de control al costurilor”,a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație ALRO. „Prima jumătate a anului 2018 a fost caracterizată de un context pozitiv pe piețele internaționale, cu o creștere constantă a cotațiilor aluminiului. Creșterea cererii și a producției au fost, însă, contrabalansate de alți factori de piață, precum deprecierea cursurilor de schimb și creșterea costurilor materiilor prime, care au afectat întreaga piață europeană. Strategia ALRO pe termen lung de control al costurilor și atenția sporită acordată creșterii eficienței operaționale a limitat impactul negativ asupra rezultatelor financiare, ajutând Compania să obțină profit pentru acționarii săi”, a adăugat domnul Marian Năstase.

În prima jumătate a anului 2018, vânzările realizate de Grupul ALRO au constat în produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, atât în ​​segmentul primar, cât și în segmentul procesat. Astfel, s-au înregistrat vânzări mai mari de sârmă și cabluri, în timp ce vânzările de produse din aluminiu procesat au rămas la același nivel cu cel înregistrat în S1 2017, Compania consolidându-și activitatea în categoria produselor complexe. Vânzările de aluminiu primar au ajuns la 67.000 de tone în S1 2018, de la 62.000 de tone în S1 2017, în timp ce vânzările de aluminiu procesat au fost de 56.000 de tone.

În primul semestru al anului 2018, cotația medie LME a ajuns la 2.209 USD/tonă, comparativ cu 1.880 USD/tonă, înregistrată în S1 2017. Ca urmare a unei piețe dinamice a aluminiului, vânzările totale au atins 1,56 miliarde de RON în S1 2018, față de 1,38 miliarde de RON în S1 2017. Cu toate acestea, costul mai ridicat al materiilor prime, împreună cu deprecierea leului, au influențat rezultatul pentru această perioadă, Grupul ALRO înregistrând un profit de 154 milioane RON în S1 2018, față de 187 milioane RON în S1 2017.

În prima jumătate a anului 2018, Grupul a continuat să implementeze strategia de creștere a gamei de produse și a calității acestora, alături de reducerea costurilor și îmbunătățirea eficienței operaționale. Programul de investiții se axează pe reducerea consumului specific al ALRO, creșterea calității produselor laminate la cald, îmbunătățirea eficienței echipamentelor și creșterea competitivității globale a ALRO. Programul de investiții al Companiei aprobat pentru întregul an a fost de 61 milioane USD, iar în S1 2018, doar ALRO a efectuat cheltuieli de capital în valoare de peste 33 milioane USD (127 milioane RON) la Slatina, în proiecte strategice, cum ar fi modernizarea cuvelor de electroliză care, pe termen mediu, vor contribui la reducerea consumului specific de energie, menținând în același timp aceeași producție/ cuvă/ zi.

Compania a investit, de asemenea, în diversificarea portofoliului de clienți. Prioritare au fost proiectele de cercetare pentru aplicații industriale de înaltă calitate și de îmbunătățire a tehnologiei de hidroxid de aluminiu, ambele proiecte fiind co-finanțate de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional pentru Competitivitate 2014-2020, precum și înlocuirea unor echipamente existente în vederea susținerii nivelului producției bugetate.

Sursa: www.alro.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here