Paul Stănescu preia, în perioada 6-13 august, atribuţiile premierului privind conducerea operativă a Guvernului. Premierul Dăncilă se va afla în concediu

10
378

Viceprim-ministrul Paul Stănescu va exercita, în perioada 6-13 august, atribuţiile premierului Viorica Dăncilă privind de conducerea operativă a Executivului, potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial.

„Decizie pentru exercitarea unor atribuţii. În temeiul art. 19 din Legwa 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”, se arată în hotărârea emisă de premierul Viorica Dăncilă şi publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Surse guvernamentale au spus, pentru MEDIAFAX, că prim-ministrul Viorica Dăncilă se află în acea perioada în concediu de odihnă.

10 COMENTARII

 1. Paul Stănescu o să exercite atribuțiile primului-ministru al Guvernului Român exact in perioada marelui miting din 10 august,atunci cand românii din Diaspora vin la Bucureşti să dea jos Guvernul României.Conform mesajului postat în mediul online, se doreşte crearea unui miting cu un milion de românii din străinătate care să participe la un mega protest împotriva Guvernului.
  Așadar, Paul Stănescu s-ar putea ca să fie omul providențial pentru România dacă acceptă demisia Guvernului,deoarece din perspectivă creștină și politică,Paul Stănescu este un crestin ortodox praticant cu frica de Dumnezeu,si nici nu este condamnat penal cu executarea precum Dragnea si Valcov…

 2. Când doi se ceartă(Parlamentul si Presedintele), al treilea câştigă(Poporul român)Pe fundalul tensiunilor dintre Președintele României si Liviu Dragnea,Viorica Dancilă si dintre toți cei condamnati penal,poporul român poate să iasă castigator.Parlamentul,respectiv Guvernul României vrea ca să-l suspende pe Klaus Iohannis.. Președenția a cerut și cere imperios demisia lui Liviu Dragnea,dar si pe cea a Prim-ministrului Viorica Dancilă.Din această perspectiva nefastă pentru România, respectiv din toată această luptă politică ,nu câștigă decât poporul suveran, deoarece suveranitatea poporului este deasupra oricărei legi pământene, deasupra oricărui tratat intern sau internaţional. Este un principiu care nu poate fi negociat, în nici o situaţie, într-un regim democratic.

  Este adevărat, în Constituţie scrie, la art.2 alineat (1), faptul că poporul îşi manifestă suveranitatea prin „organele sale reprezentative”, dar nu trebuie să uităm că aceste „organe reprezentative”, din punct de vedere instituţional, sunt creaţia sa.

  În consecinţă, poporul este deasupra lor. Ele, Instituţiile Statului, trebuie să i se supună, să-i slujească, şi nu inveres.
  De fapt,in 22 Decembrie 1989 a căzut doar regimul comunist al lui Ceaușescu.Normal si logic, ar fi trebuit atunci ca să cadă regimul comunist cu tot cu forma de guvernământ;republica.,dar Iliescu s-a opus revenirii României la monarhia constituțională.Oricum,nu-i timpul pierdut.
  Asadar, din 10 august poporul are dreptul și puterea ca să schimbe din temelii forma de guvernământ a României.
  Simple ipoteze de lucru…Dar mai știi?

 3. ,,Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă, La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani! "

  Singura soluţie este la noi, români din diaspora şi din ţară.Nu mai trebuie să aşteptăm „lumină” de nicăieri. Şi nici nu trebuie să venim acasă ca să stingem lumina. Din contră: vă aşteptăm aici ca s-o aprindem împreună.

  Aşa că Liviule, Căline, Viorico, grăbiţi-vă şi închideţi graniţele, că pe 10 august 2018 venim acasă să vă dăm o lecţie de democraţie! Venim cu drag, fără să ne silească nimeni, fără să ne îngrămădească nimeni ca pe sardine în autocare luate cu japca. Şi staţi fără grijă, o să facem curăţenie generală, la propriu şi la figurat.

  E timpul să ne vedem acasă, dragi români din toată lumea. Dacă nu acum, atunci când? Dacă nu aici, atunci unde? Dacă nu împreună, cei plecaţi şi cei rămaşi, atunci cum? Acum, aici, împreună.

 4. Intre cei doi(Parlament si Institutia Prezidențială) nu există niciun fel de diferență.In primul rând ,forma de guvernământ in România ,republica este de sorginte comunistă.De fapt, Republica in România s-a instaurat printr-o succesiune de acte de forţă, de fraude şi de minciuni. Dacă luăm în considerare şi faptul esenţial că majoritatea populaţiei era împotriva abolirii Monarhiei, este evident că forma republicană de guvernământ era complet ilegitimă. Din păcate, nici legalitatea şi nici voinţa românilor nu mai contau într-o Românie ocupată de trupe sovietice şi condusă de o organizaţie teroristă ca PCR.
  Președintele Klaus Iohannis este exponentului unei instituții care s-a clădit pe minciună, ilegalitate si ilegitimitate.
  Parlamentul României este plin de parlamentari condamnați si anchetati penal.Pe lângă cei audiaţi, inculpaţi sau trimişi deja în judecată pentru fapte de corupţie. Parlamentul României a devenit, practic, cel mai corupt organism democratic din istoria modernă a României.Parlamentul Romaniei are foarte multi politicieni slabi pregătiți profesional si unii dintre ei au doctoratele plagiate.In perioada interbelică erau politicieni cu principii. Nu orice sindicalist poate deveni politician, nu orice jurnalist poate deveni politician, nu orice fost revoluţionar poate deveni politician. Politicianul trebuie să fie un profesionist ce are o pregătire, teoretică şi practică, legislativă, juridică, istorică, intelectuală, bine pusă la punct.

  Majoritatea oamenilor politici interbelici veneau cu un bagaj formativ bine pus la punct, pentru că în competiţia politică, care era mult mai acerbă decât cea de azi în planul discursului şi al comunicării politice, omul politic trebuia să aducă în bătaia electorală o putere de argumentare şi de convingere foarte mari, politicianul era confruntat cu comunitatea. Nu puteai să devii om politic dacă nu stăpâneai arta cuvântului, arta comunicării. Politica, prin definiţie, reprezintă o înscriere a puterii prin arta cuvântului, politicienii fac promisiuni electorale, ei sunt votaţi pe baza cuvintelor pe care spun, iar pentru asta trebuie să stăpânească o retorică bine pusă la punct. In plus, azi Parlamentul Romaniei este supranumeric. Sa nu uităm că referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari a fost un referendum pentru trecerea de la actualul Parlament bicameral (cu aproximativ 137 de senatori și 334 deputați) la un Parlament unicameral (cu cel mult 300 de deputați).Topul încrederii în instituții este condus detașat de pompieri și Armată,Biserica are 61,%, în timp ce Președinția a scăzut la 39%. Parlamentul se bucură de încrederea a doar 20% dintre români.
  Asadar, adevăratul arbitru dintre clasa politică si popor rămâne monarhul(Regina,Regele)Totdeauna monarhul constituțional este mereu deasupra politicii, deasupra unui partid. Sigur că pot să agreeze un anume prim-ministru, dar regele și regina rămîn mereu un arbitru și acesta este principalul avantaj în Danemarca,Suedia, în Belgia, în Marea Britanie și în țările în care este monarhie. Un al doilea avantaj: monarhia este forma de stat tradițională în care acest popor și-a consumat cea mai mare parte din istoria lui. Ar fi o reîntoarcere la temeiurile reale ale istoriei noastre.
  Așa să ne ajute Dumnezeu!

 5. Fantoma ordonanţei de amnistie şi graţiere bântuie Guvernul României.
  Dacă Paul Stănescu o sa facă greșeala monumentală ca să accepte semnarea documentului in sine,cu siguranță,Paul Stănescu se sinucide politic….Apoi urmează marele cutremur social și politic….

 6. In loc sa se preocupe PSD de redevențe,respectiv cum să vindem profitabil petrolul,cum să majorăm redevențele,pe ei ii preocupă numerele de inmatriculare auto si cum să scape Dragnea si Valcov de inchisoare….D-aia suntem săraci,pentru că avem conducători proști si hoți.In plan mondial,pentru extracția unui baril de petrol redevența este peste 126 de dolari.Noi, românii primim in schimb doar 26 de dolari…De exemplu ,Norvegia din redevențe,in contul fiecărui cetățean norvegian există 870 mii de euro.
  In Romania sunt societăți comerciale străine care n-au plătit NICIODATĂ, rețineți NICIODATĂ, niciun leu redevență Statului Român, deși exploatează resurse de peste 20 de ani!
  Angajații Statului n-au urmărit, și când au urmărit și au constat că nu plătesc, nu le-au retras licentele și nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!
  De fapt,cei care au condus si conduc țara ,se mulțumesc cu ,,mici atenții „”din partea firmelor străine…
  Așadar,noi suntem săraci din prostia noastră pentru că dăm votul nostru unui partid al hoților(PSD) care nu se gândește decât cum să fure din banul public..

 7. În Danemarca, stat cu care ne comparăm ca producţie de petrol si gaze există o taxă nominală de 52%, însă efectiv este 18%. În ţara noastră, media este de 7-8%, astfel că există state europene care colectează cel puţin dublu.

 8. Klaus Iohannis nu poate fi un garant sl ordinii constituționale si al echilibrului puterilor in stat,deoarece in spatele lui stă mereu un partid politic

  Este exact cum am intuit.Presedintele Klaus Iohannis contestă la CCR numirea interimară a lui Paul Stănescu.Intr-o Românie cu monarhie constituțională,asa ceva nu s-ar putea întâmpla ,deoarece această postură de rege constituţional nu-i permite acţiuni politice în forţă şi unilaterale, adică fără asentimentul clar exprimat de întreg spectrul politic şi de majoritatea românilor. Monarhia este o instituţie consensuală, adică trebuie să se bucure permanent de încrederea şi dragostea poporului său. Regele,Regina nu poate face obiectul unei dezbateri politice periodice. În monarhia constituţională, regele este garant al ordinii constituţionale şi al echilibrului puterilor în stat, de aceea rolul lui politic este redus la câteva acte simbolice, cum ar fi învestirea parlamentului sau însărcinarea primului-ministru pentru formarea guvernului, regele nu intervine în activitatea administrativă a guvernului, nici în procesul de legiferare a parlamentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here