Furt de curent

0
684

Jandarmii olteni au sprijinit, vineri, 27 iulie a.c., reprezentanţii S.C. Distribuţie Energie Oltenia S.A. în organizarea şi desfăşurarea unor acţiuni de inspecţie şi control în vederea depistării şi instrumentării în teren a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice (consumul fraudulos prin sustragere de energie electrică).

Pe timpul acţiunilor desfăşurate în comun, au fost constatate următoarele: numitul V.I.C., în vârstă de 24 de ani, a fost depistat la locuinţa din comuna Osica de Sus, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de distribuţie energie electrică prin intermediul unor conductori electrici.

Numita Z.Ş., în vârstă de 56 de ani, a fost depistată la locuinţa din comuna Ipoteşti, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unor conductori electrici.

Jandarmii au legitimat persoanele în cauză şi au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Furt de energie electrică”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul penal şi „Folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută şi pedepsită art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here