Pericol pe șoselele din Olt

0
583

Controale tehnice efectuate în trafic de către polițiștii Serviciului Rutier Olt, împreună cu reprezentanți ai Registrul Auto Român, în perioada 18-19 iulie, au scos la iveală faptul că multe dintre autovehiculele verificate prezentau defecțiuni la sistemele de frânare și direcție sau nu avea inspecția tehnică periodică efectuată.  În urma acestor acțiuni polițiștii rutieri au retras 13 certificate de înmatriculare și au dispus imobilizarea a opt vehicule.

În perioada 18-19 iulie, 37 de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, împreună cu un inspector din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, au acționat în vederea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul stării tehnice. În acest sens, a fost urmărită efectuarea de inspecții ce vizează deficiențe sau neconformități referitoare la sistemul de frânare, mecanismul de direcție, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspector principal Alexandra Dicu, în cadrul acțiunii au fost controlate 582 de autovehicule, fiind aplicate 237 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate  neconformități privind sistemul de rulare, instalațiile de iluminare, aplicarea foliilor neomologate,  precum și lipsa inspecției tehnice. Drept urmare, polițiștii rutieri au retras 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și a fost dispusă imobilizarea a 8 vehicule”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.