Peste două tone de legume și fructe, verificate de Protecția Consumatorilor. Ce au descoperit comisarii și ce sancțiuni au aplicat

0
318

Un control efectuat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Olt care a vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea legumelor și fructelor proaspete a scos la iveală nereguli grave.

Astfel, la toți cei 10 operatori economici verificaţi au fost constatate abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor, fiind aplicate tot atâtea amenzi în cuantum total de 36 milioane ROL. Potrivit şefului CJPC Olt, comisarul şef adjunct Angelica Filotie, neregulile  constatate se referă la deficiențe de informare a consumatorilor. Urmare a acțiunilor de verificare a fructelor și legumelor proaspete s-au controlat 10 operatori economici care comercializeaza fructe și legume proaspete, fiind verificate 1800 kg legume proaspete și 306 kg fructe proaspete, fiind aplicate 10 amenzi contravenţionale în cuantum de 3.600 lei (fiind constatate deficiențe de informare a consumatorilor), a precizat șeful CJPC Olt. Acțiunile de control pe această linie vor continua și în următoarea perioadă.

Ilie Bîzoi