Darius Vâlcov vrea OUG pe graţiere: „Un moment zero pentru toată lumea e foarte potrivit”

0
423

„Moment zero în anul centenar e un moment potrivit pentru toată lumea. Asta e părerea mea, nu de cosilier de stat”, a declarat Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanţă pentru fapte de corupţie pe vremea când era primar al oraşului Slatina.

Darius Valcov, consilierul Vioricai Dăncilă condamnat în prima instanță la 8 ani de închisoare pentru 3 infracțiuni de corupție, consideră extrem de oportune grațierea și amnistia.

Întrebat la Antena3 despre o posibilă ordonanța de urgență pe aceste teme, Vâlcova spus că „un moment zero în anul Centenar” ar fi „un moment potrivit pentru toată lumea.”

„Moment zero în anul centenar e un moment potrivit pentru toată lumea. În acel moment zero se vor putea spune multe lucruri care azi nu se pot spune. Dar asta e părerea mea, nu de cosilier de stat”, a punctat Valcov.

El a spus că o astfel de decizie depinde de premier. „Eu sunt consilier pe economic şi pe social. Neţinând de mine justiţia, şi este şi de înţeles că nu aş dori să mă amestec, decizia este la primul ministru”, a adăugat Vâlcov.

Darius Vâlcov a pe 8 februarie, pe Darius Valcov pentru 3 infractiuni de coruptie si l-a condamnat la 8 ani de inchisoare.

Valcov a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalarea banilor si 2 ani pentru efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia de ministru. Pedepsele au fost contopite si s-a dat un spor, astfel s-a ajuns la 8 ani de inchisoare.

Sursa: realitatea.net