Codul Administrativ a fost contestat la CCR. „Legea va dinamita administrația publică”

1
254

 

USR și PMP au reușit cu greu să strângă numărul necesar de semnături pentru a contesta Codul Administrativ la Curtea Constituțională. PNL nu a vrut să-și supere aleșii locali, astfel încât partidul lui Ludovic Orban nu s-a raliat la acțiunea Opoziției.

Pensiile speciale ale primarilor ajung pentru a treia oară la Curtea Constituțională! USR și PMP contestă Codul Administrativ, iar sesizarea va fi analizată abia în toamnă, când judecătorii se întorc din vacanță.

Președintele USR, Dan Barna, a precizat că mai mulți parlamentari de la PNL, PMP și neafiliați au semnat sesizarea, fiind nemulțumiți de pensiile speciale pentru aleșii locali.

Noul cod administrativ a trecut glonț prin parlament. Acesta a venit cu pensii speciale pentru primari, dar și cu posibilitatea ca limba maternă să fie folosită mai ușor în administrația locală.

În situația în care PNL nu se va alia demersului de a contesta la CCR aceste lucruri vor trece si vor dinamita administrația publică„, au declarat ieri oficialii PMP.

Miercuri, șeful USR a anunțat că s-a obținut numărul necesar de semnături, cu ajutorul unor liberali.

 

Sursa:realitatea.net

 

1 COMENTARIU

  1. Asa cum este normal intr-o societate civilizata si democrata,toti oamenii sunt egali in fara legii,respectiv nimeni nu este mai presus in fata legii…
    Constitutia Romaniei,16 – Egalitatea în drepturi
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.”
    Dar in mintea unor lichele comuniste si a unor epigoni gen Paul Stanescu alias Zlatina ,a incoltit ideea ca pot sa fie si ei cu pensii speciale precum nomeclaturistii din perioada 1948-1989,dar aceste pensii speciale nu sunt decat niste vise…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here