Dubai – paradisul turismului exotic

1
227

Aflat în peninsula Arabică, Dubaiul a cunoscut o dezvoltare impetuoasă în ultimii 50 de ani; într-o zonă de deșert în care oamneii se ocupau cu vânzarea de fructe uscate și pește. Astăzi, Dubaiul a devenit o țintă preferată de turiștii din întreaga lume inclusiv de români. Zilnic, de pe Aeroportul Otopeni pleacă o cursă directă București-Dubai fără locuri libere, circa 200 de turiști români vizitând zilnic acest paradis exotic.

Ce facem în Dubai?

Dincolo de măreția construcțiilor realizate într-un stil arhitectural futurist, Dubaiul are multe alte atracții, unele care nu există în alte locuri ale lumii, petrolul punându-și puternic amprenta asupra calității vieții din Emirat.

Primul popas îl facem la Burj-Kalifa, cea mai înaltă construcție de pe pământ care are 828 de metri înălțime, echivalentul unui bloc cu 162 de etaje. Turnul este situat în preajma celui mai mare mall din lume în care există nu mai puțin de 1200 de magazine ale diferselor firme renumite. Tot aici se află și unul din cele mai mari acvarii (rechini, țestoase, crocodili, pinguini etc.) din lume. Urcarea în turnul Burj-Kalifa se face cu un ascensor de mare viteză, acesta ajungând pe platforma de la etajul 125 în doar un minut. Imaginea oferită turistului deasupra acestui minunat oraș este una care nu poate fi descrisă în cuvinte: clădirile cu 80-90 de etaje sunt ca niște ”pitici”, iar infrastructura rutieră o ață pe care sunt înșirate ”mărgele” (mașinile).

Alte altracții sunt Dubai sunt: metroul care circulă fără conductor, pârtia de sky din Mall Of Emirates, Safari în deșert cu cămile și cină tipic locului, Insula Palmier construită direct pe mare, și nu în ultimul rând cel mai luxos hotel din lume Burj-al-Arab, hotel de 7 stele unde prețurile sunt foarte mari, apartamentul imperial costând circa 20.000 de dolari pe noapte.

Pentru turiștii care vor să cunoască mai multe despre acest emirat pot face o excursie opțională la Abu-Dhabi, capitala emiratului, unde sunt așteptați să viziteze a treia moschee din lume, (după Mecca și Casablanca), Sultan al Zayed construită în doar 6 ani și care a costat peste o jumătate de miliard de dolari. În această moschee, turiștii indiferent de religia lor pot lua contact cu Coranul, religia musulmană, dar și cu modalitatea respectării religiei în această țară.

Langă Abu-Dhabi există clubul Ferrari deschis de renumitul concern italian unde doritorii de adrenalină pot efectua un circuit pe Roller-Coster care circulă cu viteza de peste 200 km/h.

Moneda Dubaiului este AED-ul și raportul între leu și AED este de 1 la 1. Prețurile în magazinele normale sunt relativ egale cu cele din România inclusiv la alimente, cele mai ieftine produse fiind produsele din tutun care sunt la jumătatea prețului din țara noastră.

Cei care vor vizita Dubaiul se vor întoarce acasă cu amintiri și experiențe bogate dar și cu imaginea unui emirat parcă venit din viitor.

Cu un buget de 600-700 de euro oricine poate petrece o săptămână de vacanță în Dubai, suma incluzând transport avion, cazare și mic-dejun.

1 COMENTARIU

  1. Această destinație exotică este pentru hoții dovediti din PSD,in special din PSD Olt,respectiv pentru Valcov,Prina,Dragnea si toată gașca lor de hoți…Dar asta doar pana in toamnă,deoarece din toamnă îi așteaptă o altă destinație răcoroasă și interesantă….cu o ședere de câțiva ani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here