Lucrările de restaurare, modernizare și consolidare a Bibliotecii “Virgil Carianopol” din Caracal, au intrat în linie dreaptă

0
304

Hotelul Retro din Caracal  a fost, miercuri 27 iunie, gazda lansării  proiectului – Restaurarea, consolidarea, echiparea si dotarea Bibliotecii ”Virgil Carianopol”, in vederea valorificarii durabile a patrimoniului cultural local.

Proiectul a fost câștigat anul trecut de către Primăria Municipiului Caracal prin Compartimentul de Integrare și atragere de fonduri europene din cadrul Administrației Locale. Finanțarea acestuia este făcută din  fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5, iar valoarea   este  de 102 miliarde de lei vechi nerambursabili,

Lucrările de restaurare, consolidare și modernizare a Bibliotecii Virgil Carianopol vor începe luna viitoare și la realizarea acestora își vor aduce contribuția 4 societăți de construcții, din care una dintre acestea este italiană, celelalte  trei au capital românesc, sunt din județul Olt și au termen de execuție jumătatea anului 2020.

În urma amplului proces de restaurare, consolidare şi modernizare a edificiului de cultură caracalean,  pe lângă dotarea cu echipamente moderne a acesteia,  va fi realizat și  un atelier de conservare a cărţii, o sală multimedia, o ludotecă şi o sală de spectacole. La finalul lucrărilor, “Biblioteca Virgil Carianopol”  din Caracal va deveni cea mai modernă instituţie de profil din judeţul Olt.

Ne aflam astazi aici si datorita faptului ca este primul proiect important pe care l-am semnat din pozitia de primar al municipiului Caracal.

Este un proiect destul de valoros in sensul ca face parte din patrimoniul national, cultural si patrimoniul orasului nostru. Consider ca acest proiect va intoarce in mod pozitiv arta si cultura caracaleana, pentru ca toate lucrurile acestea au legatura.

 

Vreau sa multumesc acestei minunate echipe de implementare a acestui proiect  de la compartimentul INTEGRARE din cadrul Primariei Caracal si impreuna cu ei sper sa redam orasului multe proiecte de acum incolo.

Pot sa va spun ca in momentul acesta avem 6-7 proiecte importante pe care le-am semnat deja.. Acest proiect, nu este un proiect care imediat sa se vada, aici oamenii trebuie sa devina un pic mai ințelegatori pentru că lucrurile nu se derulează cu rapiditate, sunt anumite proceduri care trebuiesc parcurse. Este foarte important de stiut lucrul acesta.

Sper sa avem cat mai multe drumuri la ADR Oltenia Craiova pentru a semna ce ne-am propus„, a spus Liviu Radu, primarul localității

La conferința de lansare a proiectului au fost prezenti :Liviu Radu -primarul localității, Gheorghe Iorga-directorul Direcției Județene pentru Cultură Olt, Vera Grigorescu- directorul Bibliotecii Virgil Carianopol, Răzvan Cernat- directorul direcției Tehnice din cadrul Primăriei, Gabriel Mogoșanu- șeful compartimentului Achiziții, Nadia Dumitrescu- arhitectul șef al orașului, Viorel Rădescu- secretarul municipiului, Claudia Pocșoară- șeful departamentului de promovare turistică, reprezentanți ai mass-media.

Prezentarea proiectului a fost făcută de către Dănuț Octavian Toma – managerul de proiect, care a avut alături colegii din cadrul Compartimentului de Integrare și fonduri europene din cadrul Primăriei Caracal, cei care și-au adus contribuția la câștigarea proiectului și care vor monitoriza implementarea acestuia.

Doru Tudor