Roșiile-ciocolată made în Olt: „O tomată cu un gust deosebit, care are proprietăţi deosebite”

0
551

Un fermier din Olt vrea să dea lovitura cu roşiile-ciocolată. Soiul de tomate negre e mai scump, pentru că şi banii investiţi în cultivare sunt mai mulţi, însă beneficiile pentru sănătate sunt pe măsură. Aceste roşii sunt recomandate diabeticilor şi conţin foarte mulţi antioxidanţi.

-Tomata neagră sau ciocolata Olteniei este o tomată specială, este o tomată cu un gust deosebit, care are proprietăţi deosebite.

Tomatele negre sunt mai pretenţioase şi mai puţin productive. Spre exemplu, un fir din aceste roşii speciale produce cinci kilograme, la jumătate faţă de tomatele obişnuite. Dar şi preţul este pe măsură, de 7 lei pe kilogram.

Fermierul a investit în jur de 8.000 de lei în cultura de tomate negre.

Ion Păunel, fermier: Din dorinţa de a veni cu produse noi, produse de o altă calitate şi un alt aspect şi cred că ne gândim de a scoate şi un profit puţin mai bun. Se mirau de aceste tomate, crezând că nu sunt româneşti.

-E prima dată când văd, am şi eu o etate, nu am văzut.

-La prima vedere par neobișnuite, dar sunt destul de frumoase şi ca culoare. Şi la gust, super, foarte bune!

Cuvinte de laudă au şi specialiştii.

Dorina Gruia, consultant nutriţie: Cantitatea de antioxidanţi în foarte mare măsură, chiar de aproape trei ori mai mult conţin. Sunt mult mai puternice ca antioxidanţi şi conţinutul de licopen ajută pentru circulaţia sanguină.

Costel Vînătoru, profesor doctor legumicultură: Sunt bogate în pigmenţi anticiani, substanţe flavonuide, sunt recomandate pentru cancer, pentru anumite tipuri de cancer.

Tomatele negre sunt originare din Crimeea.

www.digi24.ro