De ce elevii olteni aleg să studieze în Craiova

0
354

Este perioada alegerilor. Urmează ca elevii olteni să susțină bacalaureatul, supranumit examenul maturității, apoi să aleagă unde anume urmează a-și continua studiile.

Printre primele opțiuni ale oltenilor se află Universitatea din Craiova. De ce elevii olteni merg să se școlească în reședința județului Dolj, am încercat să aflu de la câțiva care au luat această decizie:

”Argumentul principal a fost că e mai aproape de orașul meu și îmi e mai ușor să fac drumul cu bani și obiecte, haine, etc. Mi-a și plăcut Craiova ca oraș, cum se vede „din afară”. Și vorbesc la trecut pentru că acum nu mi se mai pare prea wow”, mi-a spus Andrei B., student la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism.

Alexandra C., masterandă la specializarea Traducere și Interpretare din cadrul aceleiași facultăți, îmi zice că ”Principalul motiv pentru care am decis să studiez la Universitatea din Craiova este că auzisem că la secția de limbi străine sunt profesori pregătiți și energici. Încă din liceu mi-a plăcut limba franceză și am decis să o aprofundez în facultate. E adevărat că nici părinții mei nu aveau bani suficienți să mă trimită la București spre exemplu, însă cum am spus, nu ăsta a fost principalul motiv. Singurul dezavantaj este că prietenii mei din liceu au plecat toți prin alte părți și când am venit aici nu aveam pe nimeni. De regrete nici nu se pune problema. De altfel, am decis să urmez Masterul tot aici, în același domeniu. Am o gașcă nebună de prieteni, un job bine plătit și un viitor promițător!”

Cazarea la căminele studențești este privită ca un atu de cei care nu-și permit o chirie, cum este cazul lui Daniel P., student la Facultatea de Mecanică: ”Sunt mulțumit că sunt aproape de casă, nu fac decât o oră sau poate chiar mai puțin până acasă la Slatina. Îmi place și mi se pare avantajos că stau la cămin, am prins loc pentru că am avut o medie bună. Nu este scump și condițiile sunt foarte bune.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here