Medici din Olt, sancționați pentru indisciplină

2
1496

Medicii de familie au fost verificați de corpul de Control al  Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt dacă respectă programul de lucru cu bolnavii, așa cum s-au angajat în contractual încheiat cu instituția aminitită. Controalele s-au lăsat cu sancțiuni după ce reprezentanții CJAS au identificat medici care nu respectă programul de lucru și îi lasă pe bolnavi să aștepte ore în șir la cabinet sau îi poartă pe bolnavi pe drumuri zile la rând.

 Medicii de familie care sunt în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Olt au fost ţintele unor controale derulate de inspectorii care au vrut să verifice prezenţa medicilor la cabinete în timpul programului de consultaţii. Nu marea le-a fost mirarea inspectorilor să constate că sunt și medici care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, venind la program când doresc, sfidându-i astfel pe pacienți.

În ultimii trei ani au fost sancționați pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut în contract 4 medici de familie. Sancțiunea a constat în diminiuarea cu 5% a valorii minime garantată a unui punct per capita, pentru luna în care s-a constat această situație”, a declarat președintele director general al CJAS Olt, Valentin Florin Ciocan.  Sancțiunile pe care CJAS le poate lua, în cazul unor abateri repetate, pot merge până la rezilierea contractului cu furnzorul de servicii medicale.

În vederea asigurării furnizării de servicii medicale în asistența medicală primară în anul 2018 s-au încheiat 240 de contracte de furnizare de servicii medicale din care: în mediul urban 93 și în mediul rural 147. Numărul total de medici care își desfășoară activitatea în cele 240 de cabinete medicale este de 244.

Ilie Bîzoi

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Vedeti ca poate fac greva si mai cer si mariri de salariu tot de la cei care muncim la patron pe salariu minim. De cand au primit salarii occidentale au devenit mai nesimtiti si ne privesc ca pe niste gunoaie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here