Premieră la Caracal: baschet 3×3 cu militarii americani de la Deveselu la Superbet Caracal Streetball

0
462

Luni, 11 iunie, au început înscrierile pentru Superbet Caracal Streetball, organizat în parteneriat cu Primăria municipiul Caracal turneu din circuitul național Sport Arena Streetball, care se va disputa în weekend-ul 16-17 iunie.

Municipiul Caracal găzduiește în premieră un eveniment dedicat celui mai popular sport urban de echipă, baschetul 3×3, care începând de la Tokio 2020 se va afla în programul Jocurilor Olimpice. Turneul Superbet Caracal Streetball, etapă din circuitul național Sport Arena Streetball Tour 2018, se va desfășura în Piața Victoriei, în 16 și 17 iunie, zilnic între orele 10.00 și 20.00. Cei mai buni jucători de baschet 3×3 din țară sunt așteptați să își reunească forțele în cadrul evenimentului Superbet Caracal Streetball, iar la eveniment și-au anunțat participarea și soldații bazei militare de la Deveselu.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3×3  și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby  (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, și plus 35 de ani. Toți jucătorii care vor participa la la Superbet Galați Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni, care contează în lupta pentru calificare la competițiile internaționale.

Evenimentul este unul interactiv, iar spectatorii vor avea porția lor de distracție rezervată pe parcursul competiției. Aceștia pot participa la concursuri cu premii sau la alte activități care vor fi organizate în Piața Victoriei în cele două zile de competiție. Orașul Caracal se va afla în dispută de la distanță cu Suceava, acolo unde are loc în același timp o altă etapă din circuitul național de baschet 3×3. Organizatorii de la Sport Arena Streetball au inițiat 3×3 City Challenge, un duel al orașelor cu mai multe probe, prima dintre ele chiar la înscrieri. Punctul urmează să fie adjudecat de orașul în care se atinge mai repede numărul limită de echipe, sau cel în care se înscriu mai multe echipe (în caz că nu se atinge limita). Înscrierile pentru turneu se fac doar online, pe www.3la3.ro, siteul oficial al competiției, începând de luni 11 iunie, de la ora 15.00, în limita a 50 de echipe înscrise sau până miercuri 13 iunie, ora 23.00. Fiecare echipă poate fi alcătuită din minimum trei și maximum patru jucători. Evenimentul Superbet Caracal Streetball este organizat de Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Caracal și este susținut de Superbet, Nike, sport-loft.com, Ursus Cooler, Gatorade, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games și Pegas.

Ilie Bîzoi