Vom face altul şi mai frumos

4
249

Când Liviu Dragnea a anunţat, a doua zi după marele miting din 9 iunie, de la Bucureşti, că PSD va organiza un miting şi mai mare, mi-au revenit în minte versurile unui cântec din copilărie: „Podul de piatră s-a dărâmat/ A venit apa şi l-a luat/ Vom face altul pe râu în jos/ Altul mai trainic şi mai frumos”. Şi acum, comparând democraţia postdecembristă cu un pod de piatră, ne întrebăm: ce mai avem din această democraţie, dacă vrem să trecem apa corupţiei şi fărădelegii, către un mult visat tărâm al normalităţii? Măcar, din podul pe care romanii împăratului Traian l-au înălţat peste Dunăre se mai vede ceva, la Drobeta Turnu Severin, după 2000 de ani. Din democraţia la care ne-am aşteptat după 1989 şi pe care ne-am străduit s-o construim peste nişte ape extrem de tulburi, nu se mai vede însă aproape nimic, în numai câţiva ani.

Ucenicul vrăjitor care a fost Traian Băsescu, precum în poezia lui Goethe, profitând de absenţa maestrului, s-a jucat prea mult cu nişte instrumente cărora nu le-a ştiut întregul rost şi a ajuns ca duhurile invocate să se întoarcă împotriva lui. Pentru ucenicul din poezia lui Goethe a fost simplu: s-a întors maestrul şi n-a avut decât să-l implore: „Maestre, fă-ţi pomană!/ Duhurile tale/ Doamne, îşi fac de cap/ Le-am chemat, şi acuma/ Nu mai pot să scap!”.Dar ce maestru să ne scape pe noi de duhurile pe care Traian Băsescu le-a dezlănţuit asupra noastră? O apă neagră ca smoala, izvorând dintr-un antiromânism feroce, a dărâmat podul democraţiei şi l-a luat… În încercarea de a-l reface, PSD şi-a chemat susţinătorii, să vină cât mai mulţi la mal şi să contribuie fiecare cu câte o piatră de încredere şi loialitate la temelia noului pod. Numai că s-a găsit repede cineva care să paraşuteze pe malul celălalt nişte profesionişti ai dezbinării, cu misiunea clară de a tulbura tot timpul apele, astfel încât să facă inutil orice adeziv, oricât de puternic. Tocmai de aceea, cred eu, liderii PSD se gândesc deja la un nou miting: pentru ca pietrele aruncate în apă să fie atât de multe, încât niciun vârtej să nu le mai ducă la vale.

Aud şi citesc că unor bucureşteni le-a fost scârbă de cei veniţi la miting. I-au numit proşti, nespălaţi, asimilaţi cu o turmă. Oameni subţiri, rafinaţi, umblaţi prin lume au privit la cei adunaţi în Piaţa Victoriei ca la o gloată lipsită de scop şi de conştiinţă; ca la o cireadă de vaci pe care nişte cowboy autohtoni au adus-o de la sute de kilometri, pentru abatorul din Capitală. Le-a fost scârbă de nişte oameni simpli, pentru care democraţia nu are atât de multe secrete, ei ştiind una şi bună: că cine a câştigat alegerile trebuie să şi conducă. Un stat paralel însă, creaţie a unor forţe oculte, aduse la viaţă de ucenicul vrăjitor Traian Băsescu, a ocupat deja malul celălalt şi e speriat de moarte la gândul că s-ar putea reconstrui podul. Căci el nu suportă opinii contrare, dreptatea e numai una, a lui, iar cine nu e cu el e împotriva lui. Prin urmare, oamenii statului paralel, oameni subţiri, educaţi, cu mintea plină de teorii şi concepte abstracte, s-au întrecut în înjurături şi invective la adresa celor care au venit la miting. Idioţii, nespălaţii, cretinii ţării s-au lăsat îmbarcaţi în vagoane pentru a fi aduşi la Bucureşti ca nişte animale. Asta au înţeles păpuşile Sistemului, din uriaşa manifestare prin care oameni întregi la cap, din toată ţara, şi-au exprimat dorinţa de a trăi într-o ţară normală. Se pare că unii chiar suferă de un complex de superioritate. În mod sigur, problema nu e la cei înjuraţi, ci la cei ce înjură. Prea uşoare de inimă şi de caracter, păpuşile astea sunt duse rău cu pluta…

4 COMENTARII

  1. Majoritatea politicienilor de la noi, într-un stil oportunist, in special cei de la PSD,încearcă în așa mod să-și adune electoratul,asa incat speculează orice slăbiciune a statului si orice incultura politica a electoratului.De mitinguri sunt buni PSD-isti,aducand oamenii din toate instituțiile statului prin santaj si amenințări .Dar de guvernarea Romaniei cine se ocupă?
    Am vazut ieri cum PSD-ista Gabriela Firea a incercat sa fure din gloria Simonei Halep….Toti parvenitii,hotii si diletantii profita de urma unor personalități, fără să fi făcut ceva in acest sens.Totii acești parveniți, hoți și diletanți sunt militienii si securistii care până mai ieri intimidau poporul,respectiv activiștii PCR, propagandistii partidului stat PCR,azi PSD,care știu doar să profite de pe urma prostimii si a celor care sunt adevăratele valori ale Romaniei.
    Daca analizăm cine sunt conducatorii judetului Olt,respectiv sefii de institutii din Olt,vom observa cu foarte mare ușurință că sunt slugile lui Ceaușescu și ale regimului comunist si epigonii lor.Acestia sunt îmbogățiți peste noapte ai României.

    Dar cine este de vina ca încă suntem condusi de găștile și lichelele comuniste respectiv de epigonii lichelor comuniste?Noi ,milioane de români,suntem de vina.Suntem de vină că nu iesim cu toții in stradă ca sa schimbam sistemul politic actual,deoarece România trebuie condusă de fiecare dintre noi ( oriunde am fi şi orice am face ) cu frică şi dragoste de Dumnezeu,prin atitudinea si votul nostru.In acest sens,o soluție ar fi un referendum pentru schimbarea formei de guvernământ…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here