Fotbal Memorial ”Eugen Stanciu”, plin de emoție și spectacol

0
186

Timp de două zile, pe baza sportivă ”Metalurgistul” din municipiu s-au desfășurat întrecerile fotbalistice contând pentru ediția a III-a a Memorialului ”Eugen Stanciu”. Competiția a fost deschisă pentru echipele de minifotbal Under 12, echipe care activează în întreceri de masă la nivelul județului Olt, dar și în alte județe. În acest an s-au înscris 8 formații: Athletic Slatina, CSS 1 Slatina, Petrolul Potcoava, CSS Caracal, Viitorul Băleasa, CSS 2 Slatina, LPS Slatina și MCA Drăgănești-Olt.

Pe parcursul celor două zile micii fotbaliști au oferit publiculu spectator format în mare parte din părinți și bunici un spectacol de calitate cu multe faze aplaudate. Așteptăm ca din rândul lor cât mai mulți să facă pasul și spre marea performanță în cluburi de tradiție atât naționale cât și internaționale.

După cum se știe, ”Eugen Stanciu” a fost unul din produsele fotbalistice de valoare ale Oltului, cel care a rămas alături de Slatina, indiferent de ofertele pe care le-a primit de la alte formații. Prin dispariția sa prematură a lăsat un gol imens în rândul iubitorilor de fotbal din județ, dar și al foștilor coechipieri, cei care au venit în număr mare la stadion pentru a-l omagia.

Organizatorul competiției, Doru Alexe, cel care de trei ani pune suflet și pasiune în organizarea acestei competiții a fost și în acest an în prim-planul manifestării. A reușit să obțină fonduri de la Primăria Slatina și de la Consiliul Județean Olt, bani pe care i-a folosit în achiziționarea de premii pentru micii sportivi.

Meciurile s-au desfășurat pe două grupe în sistem turneu, câștigătoarele participând la faza UEFA Champions League, iar învinsele în faza Europa League. În urma întrecerilor s-au stabilit clasamentele finale după cum urmează: Champions League: Athletic Slatina (locul I- antrenor Dan Baciu), CSS 1 Slatina (locul II- antrenor Constantin Grădinaru), Petrolul Potcoava (locul III- antrenor Cristian Vintilă), CSS Caracal (locul IV- antrenor Nicolae Dani). La Europa League clasamentul a fost următorul: Viitorul Băleasa (locul I – antrenor Petrișor Iulian), CSS Slatina 2 (locul II- antrenor Iulian Mitrache), LPS Slatina (locul III – antrenor Iulian Pârvulescu), MCA Drăgănești-Olt (locul IV- antrenor Mitcă Moșteanu).

Au fost acordate și premii individuale după cum urmează: Europa League: Ștefan Diaconescu (LPS) – cel mai tehnic jucător; Andrei Stoica (Viitorul Băleasa) – cel mai bun portar; Claudiu Moșteanu (MCA Drăgănești) – golgeter; Eric Tache (CSS Slatina 2) – cea mai bună tânără speranță.

UEFA Champions League: Raul Bazgă (Petrolul Potcoava) – cel mai tehnic jucător; Denis Ciobanu (CSS Caracal) – cel mai pun portar; Denis Călin (CSS Slatina 1)- golgeter; Ion Mario Ene (Athletic Slatina) – cel mai bun jucător al Memorialulu ”Eugen Stanciu” 2018.

Premiile au fost înmânate de foști colaboratori ai lui Gigi Stanciu, printre care enumerăm pe: Marian Popescu, Mircea Mihaiu, Vintilă Popescu, Doru Alexe, precum și de soția Ani Stanciu și fiul Puiu Stanciu.

Pentru anul viitor, competiția se va organiza într-un format mai mare, angrenând și echipe din afara județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here