Amenzi pe bandă rulantă pentru șoferi

1
195

Peste 1.200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt privind abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

În perioada 04-10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 1.232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 325 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 197 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 42 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 668 pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 19 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 3 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 9 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 7 infracțiuni pentru  Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here