Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sprijin pentru destructurarea unei grupări specializate în proxenetism

0
596

Miercuri, 30 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au desfășurat  15 percheziții domiciliare, la locuințele membrilor unei grupări infracționale, bănuiți de proxenetism. La această operațiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

Miercuri, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești și cei din București, Craiova, Iași, Galați, Olt și Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial (ST) Pitești, au desfășurat 15 percheziții domiciliare, în județele Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, la locuințele a 18 persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism. Acțiunea s-a desfășurat  în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada august 2015 și până în prezent, membrii grupării ar fi înființat și coordonat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, unde ar fi constrâns mai multe tinere să practice prostituția, cu scopul de a obține foloase materiale.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 400.000 de lire, pe care ulterior i-ar fi investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc. În urma acestor acțiuni 50 de persoane au fost conduse  la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri.

La acțiune au participat și jandarmi din Argeș, Brăila, Galați, Giurgiu și Dâmbovița.

Ilie Bîzoi