Poliția în acțiune!

1
284

Peste 600 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Totodată, au fost reținute 46 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

În perioada 25-28 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice.

În ziua de 26.mai a.c, ora 21:43, pe strada  Cepari, din orașul Piatra Olt, județul Olt, a fost depistat un bărbat  de 37 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism  având o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biolegice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1, din Codul Penal.

Tot în această zi, ora 22:25, pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Slatina, județul Olt, a fost depistat un bărbat de 35 ani, din com. Valea Mare, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biolegice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1, din Codul Penal.

1 COMENTARIU

  1. Politia este obligata sa fie tot timpul in actiune.Inainte de toate,Politia trebuie sa prezenta in strada ,respectiv trebuie sa previna orice lucru care intra in contradictie cu legea.
    Politia este un reprezentant al statului al carui rol este sa aplice legea, sa protejeze proprietatea pivata si sa garanteze linistea publica. Politia este legitimata sa foloseasca puterea de detentie si deasemenea forta in cazurile de dezordine publica sau incalcare a proprietatii. De asemenea, puterea politiei este definita de stat si se excercita numai pe teritoriul acelui stat. Politia e definita ca organizaţie de multe ori independenta de orice forţe militara, sau de alte organizaţii implicate în apărarea statului împotriva agresorilor străini, ca jandarmerieia şi unităţile militare. Statutul, puterea de drept comun data poliţie dar si indatoririle acestiea, limitele stabilite pentru utilizarea lor legitimă sunt bine definite de lege.
    Asadar,politistii sunt obligati de lege ca fie tot timpul in actiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here