Ziua eroilor, celebrată la Slatina

0
153

Ziua Eroilor este o sărbătoare naţională a poporului român, marcată în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, mare sărbătoare creştină, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere, respectiv la 17 mai anul acesta. Cu acest prilej la Cimitirul Eroilor din Slatina, autoritățile locale au organizat o ceremonie  pentru comemorarea eroilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Reprezentanții primăriei Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Prefecturii precum și ai instituțiilor descentralizate, s-au recules, în memoria eroilor. Garda de onoare, alcătuită din jandarmi şi pompieri, a defilat prin fața autorităților și a vizitatorilor.

Petre-Silviu Neacșu, prefectul Județului Olt, a dat citire mesajului transmis de Ministrul de Interne Carmen Dan : ”Îi omagiem, astăzi, pe eroii neamului, pe cei care au făcut sacrificiul suprem în numele valorilor, principiilor și idealurilor naționale, pentru viitorul și stabilitatea României. Ei ne-au marcat istoria și datorită lor putem sărbători, anul acesta, Centenarul Marii Uniri. Se cuvine să ne plecăm fruntea cu respect în fața memoriei noastre naționale pentru că, întotdeauna, prezentul este dator trecutului și îndatorat viitorului. Deloc întâmplător, Ziua Eroilor este legată de sărbătoarea creștină a Înălțarii Domnului, când celebrăm biruința vieții asupra morții. Trăim pentru că strămoșii noștri au crezut în noi și, la rându-ne, avem obligația să credem în generațiile viitoare. Cea mai bună lecție pe care istoria ne-o dă, constant și altruist, este puterea exemplului ! Sacrificiile înaintașilor reprezintă dovada datoriei împlinite, un model demn de împărtășit copiilor noștri care trebuie să înțeleagă că acțiunile fiecăruia dau sens unor cuvinte precum : independență, unitate, libertate. Este cutremurătoare sintagma ”Căzut la datorie !”. Însemnătatea ei profundă îndeamnă la modestie și respect, indiferent dacă eroii sunt strămoșii noștri sau contemporani cu noi. Militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, polițiștii de frontieră sau piloții MAI care și-au pierdut viața în executarea misiunilor sunt români care au crezut în jurământul depus față de țară, l-au respectat și l-au onorat fără rezerve. Dragi români, în această zi sfântă, să vărsăm o lacrimă de recunoștință și prețuire pentru eroii noștri din toate locurile și din toate timpurile, cunoscuți sau necunoscuți, care și-au jertfit viața pe altarul patriei ! Să le păstrăm vie memoria și să avem, veșnic, un loc pentru ei în sufletele noastre ! Glorie eternă eroilor neamului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here