Programări on-line pentru serviciile de permise și înmatriculări

0
7910

Prefectul județului Olt, Petre Silviu Neacșu, aduce la cunoștință că la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt a fost lansată aplicația informatică prin care cei care vor să preschimbe permisul de conducere, să transcrie un vehicul sau să radieze o mașină se pot programa on-line.

 Prefectul județului Olt aduce la cunoștință că a fost lansată aplicația de programare on-line în sistem centralizat, la nivel național, pentru următoarele servicii: preschimbare permis românesc, transcriere vehicul (înmatriculat în România), autorizare provizorie (numere roșii), radiere vehicul, duplicat permis românesc, duplicat certificat înmatriculare, preschimbare permis străin.

Aplicația poate fi accesată de pe pagina de internet a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (https://drpciv.ro/serviciu-programari-online-pas1.html) sau de pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (http://ot.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/).

„Pentru mai multe informații rugăm cetățenii să se adreseze lucrătorilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, la numerele de telefon 0249.410090, 0249.410104 interior 20842 sau 20839”, se arată în comunicatul remis la redacție de Instituția Prefectului Olt.

De asemenea, reprezentanții Prefecturii Olt recomandă solicitanților: să verifice valabilitatea actelor deținute și să se programeze din timp pentru a evita aglomerația și să se prezinte la ghişeu la ora şi data rezervată, având asupra lor toate documentele necesare. Înainte de completarea programării, solicitanții trebuie să se asigure că deţin toate actele necesare depunerii cererii, programarea fiind gratuită şi netransmisibilă.

Ilie Bîzoi