Braconier ”căzut” în plasa jandarmilor

0
263

În data de 12 mai, în jurul orelor 05.30, un bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Rusăneşti, a fost depistat de jandarmii olteni în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Cilieni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1.190 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

Jandarmii au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitor.

Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

Iar în noaptea de 12 spre 13 mai, în urma executării unei misiuni în colaborare cu ANPA Filiala Oltenia pe lacurile de acumulare Strejeşti şi Drăgăşani şi cu sprijinul membrilor ASRO, au fost scoase din apa râului Olt, plase în lungime totală de 4.360 m şi cantitatea de 160 kg. peşte specia caras.

Uneltele de pescuit au fost distruse de către inspectorul piscicol din cadrul ANPA, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului acvatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here