Kovesi, de neclintit!

6
215
In a picture taken on Wednesday, April 8, 2015 Laura Codruta Kovesi the chief prosecutor of Romania's anti-corruption authority, the DNA, speaks during an interview with the Associated Press in Bucharest, Romania. Under communism, the justice system was a man’s domain; in the 1990s, with the advent of democracy and capitalism in Romania, men left poorly paying state prosecutor and magistrate jobs and the result is that 60 percent of Romania’s prosecutors and judges today are women.(AP Photo/Vadim Ghirda)

Ministrul Tudorel Toader este prost orientat. Imediat după anunţul lui Iohannis, de a nu da curs propunerii de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională. Vorba lui Tănase: şi cu asta ce-aţi făcut? Bineînţeles, în răspunsul său, Curtea Constituţională a României se va situa de partea ministrului justiţiei. Şi ce? Credeţi că Laura Codruţa Kovesi îşi va da o demisie de onoare? Ar fi prima oară când încalcă ea Constituţia? Şi i s-a întâmplat ceva? Nu va avea absolut nicio reţinere în a o mai încălca o dată. Şi ori de câte ori va simţi nevoia.

În textul Constituţiei nu există nicio prevedere care să ne spună cum poate fi înlăturat din post un funcţionar de rang înalt al statului, dacă acesta nu respectă Constituţia. Părinţii Constituţiei României postdecembriste nu şi-au închipuit că încălcarea legii fundamentale poate veni tocmai din partea unui înalt funcţionar al statului şi nu au prevăzut niciun paragraf în baza căruia să fie scos din funcţie.

Prin urmare, Kovesi ne poate scuipa în cap oricâte coji de seminţe pofteşte. Noi doar ne putem pune ceva pe cap să ne protejăm. Căci nu o putem scoate din funcţie nici cu buldozerul. Nu există cale de ieşire din această fundătură constituţională.

De aceea zicem că ministrul Tudorel Toader este prost orientat. Decât să se adreseze Curţii Constituţionale, mai bine s-ar adresa ambasadorilor statelor occidentale. Câtă vreme aceştia îi ţin palma la fund, nimeni nu o poate lovi. Nici măcar o rachetă, într-un război oricât de chirurgical. Doamne ajută!

6 COMENTARII

 1. Curtea Constituțională ii da dreptate presedintelui Iohannis.
  În general preşedintele nu este obligat să dea curs solicitărilor venite din partea unor miniştri. Este la fel ca la remaniere, poate respinge prima propunere. Este decizia sa şi trebuie respectată ca atare

  CCR nu discută o luare de poziţie. CCR trebuie să fie sesizat, ministrul Justiţiei poate să sesiseze numai Guvernul. Dacă Guvernul va ajunge la concluzia că e un confict, atunci poate sesiza CCR iar CCR va fi obligată să se pronunţe.
  Se vede destul d clar că PSD este urmașul PCR…
  Asadar,PSD nu are decat sa se resemneze.

 2. Tie nu ti-e rusine, Smedescule? Sa arunci atata cacat in jurul tau? Chiar nu ai limite?
  Cate favoruri sau bani ai primit, nenorocitule, sa fii carpa cu care stapanii tai analfabeti sterg pe jos?
  Spurcatule!

  • Smedescu este prototipul activistului de partid comunist , un tonomat care repeta inepțiile stăpânilor de la raion, regiune sau județ și care era complet incapabil de o muncă utilă. Aceste specimene nu au pic de rușine, fiindcă ei sunt incapabili să înțeleagă sensul istoriei. Niște rebuturi, de care odată scăpată, România va deveni o țară predictibilă și de încredere.

 3. Smedescule , tu știi care sunt problemele majore ale României de care nu se ocupă nimeni si care vor aduce țara în colaps?
  Lipsa investițiilor , inflația, cursul valutar, infrastructura rutieră, plecarea tinerilor din țară , învățământ bulversat, sănătatea , incapacitatea atragerii de fonduri europene si multe , multe altele !
  E , când vă ocupati cu anchete jurnalistice de aceste probleme majore? Sau tu scrii la comandă politică????

 4. Și ce te fute grija pe tine de Kovesi , băi politruc nenorocit? Nu-ți este de ajuns că ai mâncat o pâine, după ce , rămas fără comunismul atotbiruitor nu te pricepeai decât să paști caprele? Pupincurist de doi bani, ce specializare ai tu măi nerușinatule, în afară de a lustrui dosurile mahărilor politici locali?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here