Ionela Prodan s-a stins din viață!

0
311

Cunoscuta solistă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni seară la Spitalul Elias din capitală. Aceasta avea 70 de ani și suferea de probleme grave la pancreas.

Ionela Prodan și-a început cariera în anii studenției, imprimând primele cântece la Radio Oltenia Craiova. În 1970 a câștigat Marele Premiu la ediția a II-a a Festivalului ”Maria Tănase” și a realizat mai multe emisiuni dedicate folclorului, dintre care amintim: ”Din bucata mea de pâine” pentru Radiodifuziunea Română și ”Îți mai aduci aminte, doamnă…” la Televiziunea Tele7abc.

Artista a lăsat în urma sa sute de melodii, cea mai cunoscută fiind ”Din bucata mea de pâine”. Familistă convinsă, a luptat întotdeauna pentru binele fetițelor sale, chiar dacă îi era greu. ”Chiar şi atunci când eram tânără şi mă luptam să ajung în fruntea ierarhiei profesiei mele, când făceam turnee şi eram silită să lipsesc luni în şir de lângă casă, gândul meu era, în primul rând, la familie”, declara solista într-un interviu.

Fiica Ionelei Prodan, impresarul Anamaria Prodan Reghecampf, a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook: ”’Tu nu ai murit! Şi nu o vei face vreodată! Tu ai fost şi vei rămâne forţa vieţii mele!!! Tu eşti icoana vieţii mele! Ştiu că acolo unde ai plecat vei conduce corul îngerilor iar vocea ta va răsuna mult mai tare şi mai frumos în tot raiul şi în inima mea! Drum bun iubirea vieţii mele! Om ireproşabil, om pur şi minunat, om bun şi simplu, om încărcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunătate şi o simplitate incredibilă. Ai sădit în inimile românilor clipe de neuitat şi i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabilă. Ai avut un har nepereche şi ai reuşit, astfel, să faci o întreagă lume să te iubească şi să te respecte. Pentru noi ai fost cea mai bună mamă, pentru poporul român ai fost bun naţional! În inimile oamenilor, pe care i-ai iubit şi bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodată! Ai fost, eşti şi vei rămâne îngerul nostru păzitor! Te iubim şi te vom iubi mereu! Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat, sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here