Începe Festivalul Concurs de Muzică Populară ediţia a XIV-a “DE DOR, DE PRIMĂVARĂ”

0
306

Timp de două zile (miercuri 18 aprile şi joi 19 aprilie , începând cu orele 18.00 ), cei 30 de concurenţi  înscrişi  în concurs din diferite zone ale ţării , vor evolua în cadrul festivalului de folclor pe scena Teatrului Naţional  din Caracal, pentru a obţine  Trofeul   ediţiei a XIV – a , a Festivalului  Naţional de Folclor  “ De Dor de Primăvară” .

Organizatorul Festivalului, Centrul Cultural municipal Caracal “Radu Şerban” sprijinit de Consiliul Local şi Primăria Caracal au invitat în recital şi vor încânta  iubitorii de folclor  în cele două seri de concurs , interpreţi de marcă ai folclorului românesc ;  Mariana Ionescu Căpitănescu,  Ileana Lăceanu,  Constantin Lătăreţu, Nineta Popa, Cătălin Pandurescu, Ingrid Boengiu.  Prezentatorul Festivalului este îndrăgitul solist de muzică populară Gelu Voicu.

Orchestraţia muzicală este asigurată de Orchestra Centrului Cultural Municipal “Radu Şerban” Caracal, condusă de maestrul Daniel Voicu .

Ediţia a XIV – a, a Festivalului Naţional de Folclor “De Dor de Primăvară “ de la Caracal va fii dedicată  şi se va desfăşura sub semnul “Centenarului  Marii Uniri “