De Paște, pompierii vor veghea asupra oltenilor

0
67

În perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt desfăşoară acţiuni de control la principalele lăcaşuri de cult din judeţ, în vederea evaluării condiţiilor de securitate la incendiu.

Către Episcopia Slatinei și Romanaților a fost înaintat un material de informare și instruire pentru a fi diseminat către toți preoții parohi din județul Olt.

Următoarele măsuri vor fi în atenția pompierilor:

”- stabilirea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cu accent pe utilizarea focului deschis, evacuarea persoanelor participante la slujbele religioase, amplasarea suporturilor pentru lumânări în afara bisericii şi menţinerea accesului liber pe căile de intervenţie;

– limitarea accesului credincioşilor în lăcaşurile de cult, până la capacitatea normată, îndepărtarea covoarelor nefixate pe pardoseală şi menţinerea uşilor de pe căile de acces şi evacuare în poziţie deschisă pe timpul slujbelor religioase, organizarea, de preferinţă, a manifestărilor cu public numeros în exterior;

– verificarea existenţei mijloacelor iniţiale de stingere şi instruirea personalului pentru cunoaşterea modului de funcţionare a stingătoarelor, a mijloacelor tehnice P.S.I. şi a posibilităţii alimentării cu apă în caz de incendiu;

– stabilirea modalităţilor de alertare operativă a forţelor de intervenţie.” a precizat sublocotenent Alin Băsășteanu.

Enoriașii sunt rugați să nu blocheze cu autoturismele căile de acces, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile, iar după încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele nesupravegheate.

Peste 100 de pompieri, cu aproximativ 50 de mijloace specifice gestionării situațiilor de urgență, se vor afla zilnic la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru ca această evenimente negative să nu umbrească această sărbătoare. În cazul producerii unor situații de urgență numărul salvatorilor poate fi suplimentat cu personal din turele libere.

În Noaptea de Înviere, pompierii din cadrul subunităților de intervenție vor fi prezenți în bisericile şi mănăstirile din judeţ cu afluenţă mare de persoane, pentru a elimina riscurile de izbucnire a incendiilor şi pentru a se asigura că slujbele religioase se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here