Oltenii – fruntași pe țară la consumul de alcool

0
256

Oltenii consumă aproape aceeași cantitate de alcool cu cea de apă minerală și sucuri și sunt pe primul loc pe țară la consumul de băuturi alcoolice și de pâine. În schimb, locuitorii regiunii Sud-Vest sunt pe ultimul loc pe țară la consumul de lapte, precum și la costurile cu serviciile de sănătate și educație.

Oltenii au consumat, în trimestrul al treilea al anului 2017, în medie, aproape patru litri de băuturi alcoolice pe cap de locuitor, devansându-i semnificativ pe moldoveni și pe transilvăneni.

Ultima statistică realizată pe 2017 de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) relevă faptul că România ocupă locul cinci în Europa la consumul de alcool, cu un consum mediu de 14,4 litri pe cap de locuitor. Pe locul întâi este Belarus, cu un consum anual de 17,7 litri pe cap de locuitor, pe locul doi este Republica Moldova, cu un consum de 16,8 litri pe cap de locuitor. Pe locul trei este Lituania, cu 15,4 litri pe cap de locuitor, iar pe locul patru este Rusia, cu 15 litri pe cap de locuitor.

Românii consumă și mai mult alcool decât în trecut. Conform statisticii OMS pe 2016, românii consumau 13,7 litri pe cap de locuitor, iar în 2017 au consumat, în medie, 14,4 litri pe cap de locuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here