Jandarmii olteni, la ceas de sărbătoare

0
144

La mijlocul zilei de ieri au debutat manifestările organizate cu prilejul aniversării a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. În sala ”Europa” a Consiliului Județean, în prezența prefectului de Olt, Silviu Neacșu, a președintelui Consiliului Județean, Marius Oprescu, precum și a reprezentanților instituțiilor descentralizate, comandamentul de jandarmi Olt a prezentat realizările obținute în ultimul an față de specificul armei. Comandantul unității colonelul Tudor Dorel Drejoi a transmis mesajul jandarmeriei Olt: ”Istoria unei națiuni este formată din oameni și evenimente, iar cei 168 de ani care s-au scurs de la apariția primei legi dedicate jandarmeriei pe teritoriul românesc reprezintă o filă cu semnificație aparte, este istoria noastră. Jandarmeria a cunoscut o evoluție dinamică și s-a adaptat permanent la schimbările frecvente ale mediului de securitate intern și extern. Prin acest mod instituția și-a consolidat credibilitatea și și-a menținut standardele înalte de competență motiv pentru care rolul său este foarte important în categoria forțelor din sistemul național de securitate”. Prefectul de Olt, președintele Consiliului Județean și reprezentanții instituțiilor descentralizate au adresat mesaje de felicitare pentru această aniversare. Prin ordin al comandamentului de jandarmi, o serie de subofițeri a fost înaintată în grad înainte de termen după cum urmează: În gradul de plutonier adjutant şef: Plutonier adjutant RACOVICEANU CORNEL.

În gradul de plutonier adjutant: Plutonier major ANDREI IONUŢ; Plutonier major CIOC IONUŢ; Plutonier major DINCĂ IONEL; Plutonier major DRĂGUŢ ION; Plutonier major IVANA MIRELA – DALIA; Plutonier major MINESCU FLORIN – SEBASTIAN; Plutonier major PĂUN MARIANA – ALINA .

De asemenea au fost premiați căștigătorii competițiilor sportive organizate în cadrul asociației unității, fiind acordate trofee, diplome și premii în bani.

Participanții au putut viziona pe esplanada din fața  Consiliului Județean o expoziție cu materiale ce sunt folosite în munca jandarmilor precum și un spectacol folcloric.

Pentru buna colaborare cu mass-media reprezentanților presei locale le-au fost decernate diplome aniversare.

La mulți ani, Jandarmeriei Române!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here