29 de bătrâni de la Azilul Slatina, confirmați cu virusul SARS-COV2

0
699

Focarul de la Azilul de Bătrâni Slatina se extinde. După ce joi, 15 octombrie, 27-28 de angajați ai centrului au fost confirmați cu virusul SARS-COV2, DSP Olt a raportat astăzi, 16 octombrie, 29 de infectări în rândul bătrânilor care primesc îngrijiri în centrul din Slatina.

Directorul interimar al Spitalului Slatina, Dan Stana, a precizat că un medic infecționist va fi trimis în Centrul de Îngrijire și Asistență Slatina pentru evaluarea pacienților ce au fost, vineri, confirmați cu COVID-19.

„Trimitem un medic infecționist la Căminul de Bătrâni Slatina ca să le facă o evaluare, ca să nu mai fie nevoie să-i aducem aici, să pățim ce am pățit cu pacienții de la Spineni”, a spus Stana.

DSP Olt a raportat vineri, 16 octombrie, 74 de cazuri noi COVID-19, din care doi sunt salariați ai Spitalului Slatina, un salariat al Spitalul Municipal Caracal, patru sunt angajați ai IPJ Olt, iar un oltean lucrează la CEC Bank. Totodată, au fost confirmați cu virusul chinezesc și doi elevi de la unități de învățământ diferite din județ.

Situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: 2.293 olteni au fost externați, în prezent 133 primesc îngrijiri medicale și sunt internați, iar 21 sunt la Anestezie Terapie Intensivă.

La nivelul județului au fost înregistrate 89 de decese.