Cetățenii din Negreni au câștigat prima luptă cu ,,Premium Porc Negreni’’ SRL

0
1143
????????????????????????????????????

De mai mulți ani, locuitorii din Cartierul (Satul) Negreni s-au luptat cu conducerea societății daneze  de creștere a porcilor, ,,Premium Porc Negreni’’și cu unele instituții ale statului român privind amplasarea la distanță foarte mică a halelor de producție față de casele de locuit și, implicit de poluarea de care au avut parte în tot acest timp.

Cotidianul nostru a publicat în mai multe rânduri materiale referitoare la acest subiect, fiind de partea locuitorilor din Negreni, pentru că au dreptatea de partea lor. Un grup de inițiatori, în frunte cu domnii Constantin Bitu și Eugeniu Voiculescu s-au adresat și în justiție. Recent, după mai multe amânări ale termenelor procesului, Judecătoria Slatina a dat un verdict în favoarea locuitorilor din Negreni.

 ,,Admite în parte cererea formulată și obligă pârâta să mute activitatea de creștere a porcilor desfășurată  în halele amplasate la punctul de lucru din localitatea Negreni, județul Olt, astfel încât distanța dintre hale și locuințele reclamanților să fie de minim 1500 de metri.’’

Această hotărâre din data de 21.03.2018 poate fi atacată în termen de 30 de zile  la Tribunalul Olt. Este o primă luptă câștigată de locuitorii din Negreni, însă războiul va fi din păcate lung. Firma daneză dispune de o casă de avocatură celebră, din care face parte și avocatul  Dan Adrian, nimeni altul decât apărătorul cunoscutului politician din Vrancea, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

Ana-Maria Calciu